L'Ajuntament de Puigcerdà farà als patis de l'escola pública d'ensenyament primari Alfons I una pista esportiva de gespa artificial. El consistori ha rebut una subvenció de la Diputació de Girona que li permetrà modernitzar una pista de formigó del centre educatiu per obrir la que serà la tercera pista multiesportiva de gespa artificial del municipi. Les obres s'iniciaran en les pròximes setmanes, una vegada iniciat el curs escolar, que arrenca el dilluns 12 de setembre.

La nova pista poliesportiva compartirà l'ús educatiu amb l'ús públic, de manera que si bé els seus usuaris habituals seran els nens de l'escola Alfons I, també es podrà utilitzar en altres activitats municipals de la capital ceretana com ara el casal d'estiu.

La pista de gespa artificial estarà equipada amb xarxes de seguretat, tancat perimetral, porteries i cistelles.

L'actuació té un pressupost de 33.868 euros, dels quals l'Ajuntament de Puigcerdà en posa 26.568 i els 7.300 euros restants els aporta la Diputació de Girona a través d'una línia d'ajudes per a la millora d'instal·lacions esportives existents que l'òrgan provincial ha recuperat aquest any.

L'equip de govern ha remarcat que aquesta serà la tercera pista de gespa artificial que s'instal·la al municipi els últims anys, després de les ja operatives del parc dels Quatre Camins, a l'entrada de la vila per l'accés de la N-260, i la del barri de l'Incasòl, un dels veïnats perifèrics del nucli urbà.

Les obres s'iniciaran durant el setembre i tindran un termini d'execució d'un mes aproximadament, de manera que part del pati estarà tancat als alumnes durant les primeres setmanes del nou curs. Ara hi ha una pista de formigó.

Das i Ger s'hi apunten

La línia de subvencions per a la remodelació d'instal·lacions esportives de la Diputació de Girona també beneficiarà altres municipis de la Cerdanya, com ara Ger i Das.

En el cas de Das, l'Ajuntament ha obtingut una ajuda per valor de 6.000 euros, que farà servir per reformar la pista esportiva municipal.

Igualment, el consistori de Ger ha rebut una subvenció de 2.000 euros, que destinarà a comprar cistelles de bàsquet per a la pista poliesportiva coberta que va construir al nou recinte escolar i esportiu del poble.

Les ajudes formen part d'un paquet global de mig milió de la Diputació per a instal·lacions esportives.