Una candidatura única per liderar el Partit Demòcrata Català (PDC) a la demarcació de Girona. Aquesta és l'aposta del fins ara president de la federació de Convergència a les comarques gironines, Pere Vila, que manté la intenció de presentar-se per presidir el PDC a Girona. Però després que Jaume Busquets -fins ara president de Convergència al Gironès- hagi anunciat que també pretén convertir-se en el líder gironí de la nova formació, Vila opta per fer una llista conjunta.

«La meva voluntat és que ens puguem posar d'acord perquè hi hagi una candidatura forta», va explicar ahir Vila. La idea és que aquesta llista «sumi totes les sensibilitats» de la nova formació. De fet, Vila va remarcar que fins al proper 20 de setembre es poden presentar les candidatures. Les llistes es votaran a les primàries que el PDC farà a finals d'aquest mes per escollir les noves direccions territorials.

«Fins al darrer moment, la intenció és treballar perquè hi hagi una única candidatura», va subratllar Vila. Davant el fet que dues persones vulguin presidir el PDC a Girona, Vila va valorar: «Això és una radiografia del partit que hem creat». «La gent té idees diferents», va considerar.

Tot i això, si finalment els dos candidats es presenten per separat, Vila va destacar que el seu objectiu és guanyar. «Però que ningú cregui que ens matarem, ens insultarem o trencarem el partit. Som companys i farem les coses bé», va posar de manifest.

Dos equips

De moment, tant Vila com Busquets estan tancant els equips de les seves candidatures. Si la llista conjunta no prospera, es preveu que la setmana vinent puguin presentar els seus programes i les persones que en formen part.

Pel que fa al calendari de les primàries, els associats del PDC podran escollir entre els diferents candidats que es presentin en les votacions que es faran a finals d'aquest mes. En concret, les primàries per elegir les direccions territorials de la nova formació seran el divendres 30 de setembre i el dissabte 1 d'octubre. Les votacions serviran per triar tant els presidents de federació com els caps comarcals del PDC.