El centre històric del municipi de Besalú s'ha transformat aquest cap de setmana en un plató únic, on la fantasia i la història han transportat al visitant a l´antic Comptat de Besalú.

Autèntiques lluites medievals amb armes històriques, escoles de cavallers, oficis i arquers, mercats, abanderats, nombrosos personatges teatrals i músics antics han conviscut durant dos dies, dissabte i diumenge, entre els carrers de la població per celebrar el Besalú Medieval, una de les fires més conegudes que any rere any atrau a milers de visitants.

Una gran producció que ha comptat amb la implicació de l'Administració i de centenars de voluntaris.

A banda del mercat medieval, on els assistents han pogut comprar productes de l´època, i de les diferents visites guiades dutes a terme aquests dos dies de fira, un dels plats estrella de l´esdeveniment ha estat el Sopar Medieval d'ahir, que va anar acompanyat d´un espectacle d´animació i de foc.

Una altra de les activitats més conegudes i que ja s´ha instaurat al Besalú Medieval, i només apta per a les persones més atrevides, és el Carrer dels Atrapats on els personatges més terrorífics de la història medieval més fosca apareixen per no deixar indiferent a ningú.