Més de 250 persones van participar ahir a la tarda en l'acte de reconeixement que Esquerra Republicana (ERC) va fer a l'exdiputat al Parlament i exalcalde de Ribes de Freser, Pere Vigo.

L'esdeveniment, celebrat a Sant Martí Vell, també va servir per donar el tret de sortida al curs polític i, en aquesta línia, el president d'ERC, Oriol Junqueras, va manifestar que "durant els propers mesos tot dependrà de molts factors, però també del coratge de les nostres institucions. Tothom serà essencial en un govern que està compromès amb la independència"

A l'hora d'iniciar el reconeixement a Vigo, el president de la Federació Regional d'Esquerra, David Mascort, va recordar que "Vigo és i va ser un referent i, per aquest fet, el reconeixement que li realitzem avui és més que merescut".

Per la seva banda els diputats Teresa Jordà i Joan Olòriz van recordar les qualitats humanes i polítiques de Vigo.

Jordà va voler deixar clar que "parlar de Pere Vigo és parlar d'alta política i, en el cas del Ripollès, de municipalisme en majúscules".

L'expresident d'Esquerra, Joan Puigcercós, també va tenir paraules cap a l'exalcalde de Ribes i va afirmar que "en Pere Vigo és tolerància, diàleg, coneixement i experiència. Un polític exemple de proximitat".

Vigo va agrair totes les mostres d'agraïment i afecte i va voler fer extensiu el reconeixement a "molta gent que durant molts anys ha treballat pel que semblava impossible".

L'exdiputat va acabar el seu parlament afirmant que "hem nedat a contracorrent durant molt de temps i ara toca acabar de rematar la feina feta".