Olot constituirà dues comissions per vigilar la igualtat entre sexes

El ple va aprovar per unanimitat el Pla Intern d'Igualtat de Gènere de l'Ajuntament garrotxí

05.09.2016 | 07:18

L'Ajuntament d'Olot constituirà dos comissions, una de política i una de tècnica. Els grups tindran la delegació de vigilar l'equitat entre homes i dones a la plantilla de l'Ajuntament d'Olot. L'atenció de polítics i tècnics té l'origen en l'aprovació definitiva del Pla Intern d'Igualtat per a l'Ajuntament d'Olot en el darrer ple del consistori. El Pla ha estat redactat a partir d' enquestes sobre la situació de la dona a la plantilla municipal. A l'Ajuntament d'Olot hi treballen 297 persones, repartides en 138 dones, 50,55%, i 135 homes, 49,45%
Núria Fité (regidora de Serveis Interns) va presentar el pla. Segons ella, el motiu de la planificació és que encara hi ha barreres per a les dones en l'accés al treball.
Tot i que l'aprovació es va fer per unanimitat, va provocar un debat molt intens. Xavier Garcia (Olot en Comú) va començar amb un retret. Segons ell, fins al dia del ple tant els ajuntaments convergents com els socialistes havien estat incapaços de tirar endavant un pla intern d'igualtat. Va apuntar que en altres ajuntaments de Catalunya ja fa temps que compleixen el pla d'igualtat.
Garcia va observar la diferència entre sexes i va posar exemples. Va dir: "A l'equip de goven, hi ha set tinences d'alcaldia". Va precisar que es reparteixen entre 5 homes i 2 dones. Va indicar: "un 67% d'homes i 33% dones". Garcia va qualificar de lamentables la relació percentual entre sexes a l'Ajuntament d'Olot.
Anna Descals de la CUP va valorar que el pla havia estat fet a corre-cuita per poder accedir a la subvenció. També va considerar que s'havia entrevistat poca gent. Això no obstant, Descals va treure'n una valoració. Segons ella, l'Ajuntament d'Olot està mancat de consciència en relació amb les polítques de gènere. Ho va argumentar amb el fet que -segons ella- l'Ajuntament no realitza accions de sensibilització en igualtat de gènere. A pesar de les crítiques va exposar que el seu grup hi votaria a favor. Segons va explicar, per la urgent necessitat d'aplicar un pla d'igualtat de gènere. Clara Casanovas (ERC) va valorar el pla com una declaració de principis. Segons ella, quan arribi el treball de les comissions el pla es perfilarà millor.
Fetes les aportacions dels grups opositors, Núria Fité (CiU) va agrair la voluntat de votar en positiu dels ponents. Tot seguit, va definir el pla de lloc de sortida per abordar les coses que en matèria d'igualtat entre homes o dones, l'Ajuntament no fa. La intervenció final va anar a càrrec de l'alcalde, Josep Maria Corominas (CiU), que va acusar l'oposició de ser "extremadament crítica".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Alguns dels ciclistes que van participar a la primera edició de l'Oncobike.
L'Oncobike reunirà uns 300 ciclistes en 51 equips

L'Oncobike reunirà uns 300 ciclistes en 51 equips

La segona edició de la prova solidària recaptarà uns 25.000 euros per a millorar un dels...

Simulacre d´incendi al parc hospitalari de Salt

Simulacre d´incendi al parc hospitalari de Salt

Es van evacuar unes 35 persones entre professionals i persones ingressades, moltes amb mobilitat...

Jornada sobre la responsabilitat social en salut

Jornada sobre la responsabilitat social en salut

Més de 150 infermeres d'arreu de catalunya es van reuinir ahir a Girona en la jornada «Salut,...

Les comarques gironines commemoren avui el Dia Mundial del Càncer de Mama

Les comarques gironines commemoren avui el Dia Mundial del Càncer de Mama

El gran llaç rosa humà de l'Oncolliga, conferències i multitud d'activitats arreu del territori...

La secretària suspèn el ple de la moció de censura a l´alcalde de Setcases

La secretària suspèn el ple de la moció de censura a l´alcalde de Setcases

La funcionària té dubtes jurídics sobre la celebració del ple i de moment no hi ha nova data

200 animals a la Fira de Sant Lluc d´Olot

200 animals a la Fira de Sant Lluc d´Olot

Final de la Fira de sant Lluc L'exposició ramadera va ser el darrer acte de les fires de...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema