Adif ha licitat un contracte de serveis per import de 303.710 euros (IVA inclòs) per a la redacció de projectes constructius per a l'execució d'obres de millora de l'accessibilitat en deu estacions de la xarxa d'ample convencional de les comarques de Girona.

L'objectiu és garantir la plena accessibilitat en els trànsits per les instal·lacions i un accés més còmode als diferents tipus de tren que tenen parada comercial en aquestes estacions, augmentant els estàndards de confort i seguretat per als clients del ferrocarril.

El contracte preveu la redacció de projectes per a la construcció de passos inferiors adaptats a persones de mobilitat reduïda i la prolongació d'andanes fins a 200 metres útils a les estacions de Fornells de la Selva, Celrà, Camallera, Sant Miquel de Fluvià, Vilamalla i Colera.

De la seva banda, a les estacions de Riudellots de la Selva, Bordils-Juià, Sant Jordi Desvalls i Vilajuïga es contempla la construcció de passos inferiors adaptats a persones amb mobilitat reduïda.

El contracte permetrà definir les solucions tècniques per a cada actuació, com la prolongació d'andanes, accessos, proteccions i rampes adaptades dels passos inferiors, possibles afeccions a les instal·lacions ferroviàries i a la circulació de trens, la reposició de paviments, l'eliminació de passos entre andanes i els mètodes constructius a seguir.

Aquestes actuacions podran ser cofinançades pel Mecanisme "Connectar Europa".