Girona es troba en en el top ten de les ciutats més buscades per passar les vancances per part dels turistes francesos i holandesos, segons ha pogut comprovar el potent cercador de vols i hotels www.jetcost.es. En concret, Girona és la quarta ciutat més buscada pels turistes holandesos que arriben a Espanya, només per darrere de Barcelona, Màlaga i Alacant. La capital gironina és també la novena ciutat espanyola més sol·licitada pels turistes francesos. En canvi, no forma part de les 10 ciutats més buscades pels visitants alemanys, italians, britànics i russos.

Per la seva banda, Barcelona ha estat la ciutat més buscada pels europeus per a les seves vacances aquest estiu, segons Jetcost. També ha estat la segona més sol·licitades pels espanyols durant juliol i agost de 2016.

Segons Jetcost, «la varietat del seu art modern i arquitectura amb noms com Dalí (sic), Gaudí, Picasso o Miró, la proximitat a les seves belles platges de la Costa Brava (sic) o la seva gastronomia i vida nocturna han fet que Barcelona hagi estat la ciutat més sol·licitada pels viatgers francesos, italians, holandesos, portuguesos i russos, és la segona opció per als alemanys i la tercera per als britànics. Per la seva banda, també és la segona més sol·licitada pels espanyols durant els mesos de juliol i agost de 2016.

La massificació turística

Jetcost també es fa ressò que «la capital catalana, com altres grans metròpolis europees, està qüestionant-se la limitació d'entrades turístiques, que sembla que molesten a part de la població, també s'han pres mesures per limitar la construcció de nous hotels i regular de forma més estricta els allotjaments no hotelers» però que «exemplifica com a poques metròpolis el gran creixement que està tenint el turisme de ciutats a Europa».