La CUP ja no haurà de demanar permís per accedir al contingut del cas Manga. El jutjat d´instrucció número 1 de Lugo ha admès que es personi com a acusació popular en aquest cas de corrupció que té l´epicentre al Consell Comarcal de la Selva i afecta també la Diputació de Girona. Precisament, el diputat de la CUP a la Diputació de Girona, Lluc Salellas, va manifestar ahir que la formació anticapitalista ha decidit ser part en la investigació judicial perquè des dels organismes supramunicipals -controlats per Convergència- s´han trobat amb entrebancs per accedir a la documentació vinculada al cas.

«Ara podrem demanar tota la informació referent al cas Manga i començar a treballar per formular acusacions més concretes», va afirmar Salellas, que també va apuntar que, pel que ha transcendit fins ara del sumari del cas, també hi ha implicats polítics que actualment estan en actiu. «Si veiem que hi ha proves molt clares respecte a persones vinculades encara a la Diputació o als seus organismes, no descartem exigir més dimissions», ressalta Salellas.

La magistrada del Jutjat d´instrucció número 1 de Lugo, Pilar de Lara, ha acceptat la Candidatura d´Unitat Popular (CUP) com a acusació popular en el cas de corrupció conegut com «cas Manga». La CUP recorda que la majoria de les persones implicades en el cas Manga formaven part d´institucions de les comarques gironines, com el Consell Comarcal de la Selva i els organismes vinculats a la Diputació de Girona Xaloc i Patronat de Turisme. Ara que la CUP està personada en la causa com a acusació popular podran «superar els esculls» que, denuncien, han tingut fins ara per accedir a la documentació relacionada amb el cas, segons van informar en ahir en un comunicat.

Salellas indica que la decisió de personar-se com a acusació popular sorgeix per superar «l´opacitat» amb la que es van trobar quan van demanar documentació vinculada al cas Manga. «Quan vam entrar a aquestes institucions supramunicipals, la Diputació de Girona i el Consell Comarcal de la Selva, vam voler fer un seguiment del cas però ens vam trobar amb moltes dificultats d´accés a la informació», ha explicat Salellas. «Ara podrem demanar tota la informació del cas i començar a treballar per formular acusacions concretes contra persones que, en el seu moment, van tenir actuacions vinculades a la corrupció», afegeix.

«Un cop tinguem accés a la documentació, si veiem proves clares respecte a determinades persones, formularem propostes de dimissions perquè aquestes institucions han d´estar liderades per persones que no tinguin cap ombra de sospita de corrupció», sentencia Salellas.

Finalment, la CUP també espera «entendre el model de corrupció» que presumptament es va establir amb el cas Manga i analitzar si el modus operandi es va poder estendre a altres institucions. «Sempre ens ha sobtat que l´únic cas gros de corrupció que ha esclatat a les comarques gironines l´investigués un jutjat de Lugo, ens genera dubtes sobre com s´ha fet la feina contra la corrupció a les comarques gironines», conclou el diputat provincial.