L'Ajuntament de Santa Pau preveu tenir tancat tot el perímetre de la zona esportiva amb una barana d'1,80 metres d'alçada abans d'acabar l'any. Ho va explicar ahir l'alcalde Josep Companys (Units per Santa Pau-ERC).

L'alcalde de Santa Pau, ahir, va indicar que estan pendents de la confirmació d'una subvenció de la Diputació de Girona de 6.500 €. Segons ell, un cop tinguin l'ajuda, activaran el tancament. Va expressar que hi ha molta necessitat de tancar tot el perímetre esportiu per evitar robatoris.

Hi ha gent que entra dins de les instal·lacions i s'emporta el que pot i si han de desmuntar o fer malbé algun aparell, ho fan. Segons l'alcalde, tenir tancat el perímetre els donarà tranquil·litat si no davant dels lladres, sí per poder justificar-se davant de les companyies d'assegurances.

Uns altres visitants indesitjats dels camps de futbol de Santa Pau són els porcs senglars. Per instint els senglars baixen de la muntanya seca per la calor i l'escassetat de les pluges i entren a fer forats en la gespa humida i ben regada del camp de futbol.

Segons Companys, aquest any els senglars no han entrat al recinte esportiu. En canvi, sí que han fet de les seves als camps de moresc propers a la gespa esportiva. El motiu pel qual no han entrat al camp de futbol és que l'any passat van aconseguir posar barana a la part per on entraven els senglars. La que falta és la de la part per on entren els lladres.

Una altra previsió referent a la zona esportiva de Santa Pau és la de canviar les bombetes dels focus per leds. A mesura que les bombetes convencionals es fonguin les aniran substituint per leds.

Santa Pau compta amb una zona esportiva de consideració en un extrem del nucli urbà. Consta de camps de futbol amb gespa i d'un pavelló poliesportiu acabat de pocs anys.

La zona esportiva ha propiciat el creixement urbanístic de la zona. Ara hi tenen previst fer-hi el pou que ha d'evitar problemes en la distribució d'aigua. També preveuen fer arribar l'aigua a disseminats i masies que en alguns casos no havien disposat mai de connexió a la xarxa d'aigua potable del municipi.