De mica en mica, els trams de l'acte de la Diada a Salt s'omplen de gent. Segons l'última actualització de les inscripcions, entre els sis trams de Salt -cadascun està assignat a una comarca- l'ocupació és mitjana. Ara bé, per separat els resultats són diferents: el del Gironès compta amb una ocupació gairebé plena i el de la Selva, mitjana. En canvi, la resta dels trams -de l'Alt Empordà, del Baix Empordà, de la Garrotxa i del Pla de l'Estany- tenen una ocupació baixa. Fins divendres de la setmana passada, prop de 25.000 persones ja s'havien registrat per confirmar la seva assistència a Salt. Així mateix, entre els cinc punts de la mobilització descentralitzada de l'11 de setembre -organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural- sumaven més de 200.000 persones inscrites.

El president d'Òmnium Gironès, Sergi Font, va reconèixer ahir que, de moment, les dades de participació d'enguany són inferiors a les de l'any passat. Tot i això, es va mostrar confiat que hi haurà gent perquè moltes persones hi assistiran sense haver-se inscrit prèviament. «Demanem que els ciutadans facin el petit esforç d'apuntar-se a la pàgina web per ajudar-nos a coordinar-ho bé, perquè esperem que vingui molta gent a Salt», va afegir. Font també va remarcar que un dels percentatges més alts d'inscrits és a la demarcació de Girona.

D'alta a poca

El fet és que, segons la darrera actualització de les inscripcions, dos punts de l'acte de l'11-S compten amb una alta ocupació (Barcelona i Berga), mentre que dos altres (Tarragona i Lleida) tenen poca ocupació. En el cas de Salt és mitjana i l'ANC calcula que prop de 60.000 persones omplin el traçat de més d'un quilòmetre del passeig dels Països Catalans de Salt (des del carrer de Cervantes fins al carrer de Miquel Martí i Pol), on es farà l'acte de la Diada en aquest municipi. La previsió de les 60.000 persones sorgeix de la suma dels gironins que s'han inscrit en les edicions anteriors de les mobilitzacions de la Diada organitzades per l'ANC i "mnium.

Amb la finalitat d'acabar d'escalfar els motors del «batec» i impulsar la participació en l'acte de Salt, sis entitats -Òmnium Gironès, ANC, Ateneu 24 de juny, ADAC, El Forn i Les Voltes- han programat diferents activitats per l'11-S. Una programació que ha rebut el suport polític del Partit Demòcrata Català, ERC i la CUP. En la presentació -feta ahir- de les activitats, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va fer una crida a la participació: «Volem que l'11 de setembre torni a ser un èxit de participació». Madrenas va afegir que cal un «esforç final» per mostrar que «el país està unit», malgrat que hi hagi «un cert cansament».