Adif ha anunciat que millorarà l'accessibilitat d'una desena d'estacions de tren a les comarques gironines. La companyia que gestiona les infraestructures ferroviàries ha licitat la redacció dels projectes constructius per a l'execució d'obres de millora de l'accessibilitat en deu estacions de la xarxa d'amplada convencional a la demarcació de Girona. Concretament, Adif preveu fer treballs per adequar les estacions de tren que hi ha situades a Fornells de la Selva, Celrà, Camallera, Sant Miquel de Fluvià, Vilajuïga, Colera, Vilamalla, Riudellots de la Selva, Bordils-Juià i també a Sant Jordi Desvalls.

Aquest contracte de serveis per a la redacció de les obres de millora suma un import de 303.710 euros (amb l'IVA inclòs) i preveu la construcció de passos inferiors adaptats a persones de mobilitat reduïda i la prolongació d'andanes fins als 200 metres útils a les estacions de Fornells de la Selva, Celrà, Camallera, Sant Miquel de Fluvià, Vilamalla i Colera.

A més, també es construiran passos inferiors adaptats a les estacions de Riudellots de la Selva, Bordils-Juià, Sant Jordi Desvalls, i Vilajuïga.

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries destaca que l'objectiu d'aquests treballs és garantir la plena accessibilitat a les instal·lacions i un accés més còmode i segur als diferents tipus de tren que tenen parada en aquestes estacions.

El contracte permetrà definir les solucions tècniques per a cada actuació en la prolongació de les andanes, l'estructura, els accessos, la il·luminació, el drenatge o el sanejament, així com en les proteccions i rampes adaptades dels passos inferiors, les possibles afeccions a les instal·lacions ferroviàries i a la circulació de trens, la reposició de paviments, l'eliminació dels passos entre andanes existents i també els mètodes constructius a seguir.

Fons europeus

Adif recorda a través d'un comunicat fet públic ahir que aquestes actuacions podran ser cofinançades amb fons europeus a través del mecanisme Connectar Europa (CEF).