La Fundació Pere Tarrés i la Fundació Vodafone Espanya han posat en marxa un projecte per formar persones més grans de 55 anys en l'ús de dispositius mòbils com telèfons o tauletes. Aquests tallers de formació es faran en col·laboració amb centres cívics, casals de la gent gran i biblioteques de la Generalitat i la Diputació de Girona, a més d'altres espais municipals cedits pels ajuntaments i associacions de gent gran.

En total, entre Cataluya i les Balears es formaran més de 5.000 persones amb 330 tallers entre els mesos de setembre i el febrer de l'any que ve.

L'objectiu d'aquest projecte és que les persones grans aprenguin a utilitzar els nous dispositius mòbils i puguin estar al dia en les noves tecnologies, tenint en compte la importància que tenen en la societat actual. Aprenen, per exemple, a connectar-se a una xarxa Wi-Fi, a navegar a través de la seva tauleta i a aprofitar les funcionalitats del seu telèfon mòbil per fer fotos amb la càmera, utilitzar aplicacions com WhatsApp i Skype i poder comunicar-se amb els seus, entre altres. D'aquesta manera, aquests tallers tenen també un paper rellevant en el treball per a la inclusió social de les persones.

El programa consta de quatre tipus de tallers, dos inicials i dos temàtics. El nivell inicial 1 és per a les persones amb coneixement nul o molt baix que acaben d'adquirir un smartphone i que necessiten conèixer on són les tecles i les funcions més bàsiques com encendre, apagar i trucar. Al nivell inicial 2 s'aprofundiran els continguts del nivell 1 i es veuran algunes funcions més avançades, entre elles l'accés a internet, configurar un compte de correu o descarregar algunes aplicacions.

Pel que fa als tallers temàtics, un se centra en fer, editar i compartir fotografies i vídeos i l'altre va dedicat a les aplicacions i la comunicació instantània.

De forma complementària, també s'ofereixen xerrades informatives sobre conceptes bàsics dels dispositius mòbils i relacionats amb la seguretat, que també seran impartides en diferents universitats catalanes i tractaran temàtiques diverses com el Wi-Fi o la navegació en línia a través dels telèfons mòbils.