Formaran persones grans en l'ús de mòbils als casals, biblioteques i centres cívics

07.09.2016 | 07:20

La Fundació Pere Tarrés i la Fundació Vodafone Espanya han posat en marxa un projecte per formar persones més grans de 55 anys en l'ús de dispositius mòbils com telèfons o tauletes. Aquests tallers de formació es faran en col·laboració amb centres cívics, casals de la gent gran i biblioteques de la Generalitat i la Diputació de Girona, a més d'altres espais municipals cedits pels ajuntaments i associacions de gent gran.
En total, entre Cataluya i les Balears es formaran més de 5.000 persones amb 330 tallers entre els mesos de setembre i el febrer de l'any que ve.
L'objectiu d'aquest projecte és que les persones grans aprenguin a utilitzar els nous dispositius mòbils i puguin estar al dia en les noves tecnologies, tenint en compte la importància que tenen en la societat actual. Aprenen, per exemple, a connectar-se a una xarxa Wi-Fi, a navegar a través de la seva tauleta i a aprofitar les funcionalitats del seu telèfon mòbil per fer fotos amb la càmera, utilitzar aplicacions com WhatsApp i Skype i poder comunicar-se amb els seus, entre altres. D'aquesta manera, aquests tallers tenen també un paper rellevant en el treball per a la inclusió social de les persones.
El programa consta de quatre tipus de tallers, dos inicials i dos temàtics. El nivell inicial 1 és per a les persones amb coneixement nul o molt baix que acaben d'adquirir un smartphone i que necessiten conèixer on són les tecles i les funcions més bàsiques com encendre, apagar i trucar. Al nivell inicial 2 s'aprofundiran els continguts del nivell 1 i es veuran algunes funcions més avançades, entre elles l'accés a internet, configurar un compte de correu o descarregar algunes aplicacions.
Pel que fa als tallers temàtics, un se centra en fer, editar i compartir fotografies i vídeos i l'altre va dedicat a les aplicacions i la comunicació instantània.
De forma complementària, també s'ofereixen xerrades informatives sobre conceptes bàsics dels dispositius mòbils i relacionats amb la seguretat, que també seran impartides en diferents universitats catalanes i tractaran temàtiques diverses com el Wi-Fi o la navegació en línia a través dels telèfons mòbils.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Un veí d´Olot denuncia que una jutgessa li va negar «el dret d´expressar-se en català»

Un veí d´Olot denuncia que una jutgessa li va negar «el dret d´expressar-se en català»

L'home creu que se li va limitar l'autonomia, provocant «inseguretat jurídica»

Detecció de trastorns de desenvolupament en educació Infantil al Pla de l´Estany

Detecció de trastorns de desenvolupament en educació Infantil al Pla de l´Estany

El Centre de Desenvolupament Infantil i d'Atenció Precoç (CDIAP) de l'Àrea de...

Olot Dos-cents escolars al Festival de la Fruita

Olot Dos-cents escolars al Festival de la Fruita

Cinc escoles de la Garrotxa, amb 190 nenes i nens, van participar el 10 d'octubre en el Festival...

El primer festival d´art familiar a Girona

El primer festival d´art familiar a Girona

els tallers interactius de la primera edició de nanoarts, organitzat per CaixaForum...

Una prova pilot que vincula arts i educació implica prop de 3.000 alumnes de Girona i Salt

Una prova pilot que vincula arts i educació implica prop de 3.000 alumnes de Girona i Salt

?Tota la comunitat de l'escola La Farga participa en un projecte que ha culminat en una...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema