Cassà habilita cinc espais «petó i adéu» per evitar embussos en deixar els nens a l'escola

Es tracta de zones amb un màxim de dos minuts d'estacionament que es convertiran en aparcaments fora de l'horari escolar

09.09.2016 | 07:19
Els espais aniran connectats a un «camí segur» fins a l´escola.

Cassà de la Selva ha decidit evitar les retencions innecessàries de vehicles a l'entrada de l'escola. I ho ha fet amb un sistema pioner que ha funcionat en altres països. Es tracta del «petó i adéu», o l'habilitació de zones especials d'aparcament d'aturada d'un màxim de 2 minuts per a vehicles motoritzats que serveixen per descarregar la mainada a les hores d'entrada i sortida del centre escolar.

En el cas de Cassà, aquests espais d'aturada especials (cinc en total) estan situats a prop de l'escola de La Salle i permeten que els infants arribin a la porta a través d'un camí segur. El regidor de Mobilitat, Emili Mató, va destacar que aquestes àrees pretenen que les famílies no s'aturin davant del centre escolar i provoquin retencions innecessàries al carrer Germà Agustí.

A més, aquests espais d'aturada, senyalitzats de color verd, funcionaran com a aparcaments normals a les hores que no siguin d'entrada i/o sortida del centre escolar o en període de vacances.

«Petó i adéu» és l'adaptació de la iniciativa Kiss and go, un projecte pioner que ja s'ha posat en marxa en altres ciutats europees i que serveix no només per evitar embussos sinó per fomentar els hàbits de vida saludables i l'autonomia dels infants.

Dos camins segurs

Gran part de l'èxit dels espais «petó i adéu» consisteix en la construcció dels anomenats «camins escolars segurs» entre la zona d'aparcament i l'escola. Per aquest motiu, Cassà de la Selva ha decidit habilitar-ne dos als carrers Xavier Carbó, Germà Agustí i Estació, les vies que connecten directament amb l'escola Aldric i el col·legi La Salle.

Segons fonts de l'Ajuntament, durant aquest estiu s'han fet actuacions per habilitar aquests itineraris que permetran que la mainada es desplaci a l'escola còmodament i de manera autònoma. Aquesta setmana s'estan acabant els darrers detalls com la senyalització vertical per tal que dilluns estigui tot a punt.

Els nous camins escolars segurs de Cassà busquen augmentar l'autonomia dels infants i promoure hàbits cívics, fomentar i donar preferència als mitjans de transport menys contaminants, reduir els desplaçaments en vehicle privat per minimitzar els seus impactes i millorar la seguretat viària, concretament dels alumnes, tal com ha explicat el regidor de Mobilitat, Emili Mató.

En tots els casos s'ha adequat un lateral dels carrers amb jardineres i amb un espai reservat exclusivament als vianants i a les bicicletes que passin de pujada per aquestes vies, s'ha posat senyalització especial per donar visibilitat als camins i s'han reubicat els contenidors i alguns aparcaments.

En el cas del carrer Xavier Carbó, també s'ha modificat el sentit de la circulació que ha passat a ser només de baixada i s'han fet diversos passos elevats per millorar la seguretat dels vianants a la cruïlla entre el carrer Xavier Carbó i el carrer Progrés i a davant de l'escola Aldric. També s'han fet dues actuacions per reduir els accidents a l'encreuament anteriorment mencionat i millorar la visibilitat a la cruïlla del carrer Xavier Carbó amb el passeig Ferrocarril.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

El litoral gironí és un dels punts de la península amb més pol·lució per emissions de dièsel

El litoral gironí és un dels punts de la península amb més pol·lució per emissions de dièsel

Un estudi xifra en 170 les morts que s'haurien evitat a l'Estat si els vehicles no s'haguessin...

Girona negocia la cessió de l´edifici de l´antiga UNED perquè hi vagin entitats

Girona negocia la cessió de l´edifici de l´antiga UNED perquè hi vagin entitats

Les converses amb la Diputació, que és propietària de l'immoble de tres plantes, estan ben...

Música, esports i castells a la Festa Major de Banyoles

Música, esports i castells a la Festa Major de Banyoles

La penúltima jornada de la festa major de Banyoles va començar amb una àmplia...

La UdG coordina una recerca europea per utilitzar energia renovable a la xarxa elèctrica

La UdG coordina una recerca europea per utilitzar energia renovable a la xarxa elèctrica

Científics de la Universitat participen en un projecte per facilitar l'ús de renovables en la...

Maryse Olivé, filla adoptiva de Figueres a títol pòstum

Maryse Olivé, filla adoptiva de Figueres a títol pòstum

La ciutat va homenatjar ahir la dinamitzadora Rosa M. Malé, l'entitat Triangle Blau i el músic...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema