La quarta edició de la cursa solidària Oncotrail preveu recaptar com a mínim uns 140.000 euros que es destinaran a la lluita contra el càncer. La nova edició del repte esportiu i benèfic que organitza la Fundació Oncolliga el dia 1 i 2 d’octubre comptarà amb 140 equips participants, que aportaran com a mínim un donatiu de 1.000 euros a l’entitat, tot i que l’import cedit pot arribar a ser més alt, ja que l’any passat, amb 78 equips es van recaptar 95.000 euros.

Des de la Fundació Oncolliga destaquen que la xifra de participants ha superat totes les previsions de l’organització i representa un creixement del 80% respecte a l’edició del 2015. Cada equip està format per un mínim de sis i un màxim de vuit integrants, cosa que significa que en aquesta edició se superarà el miler de participants.

L’objectiu de l’Oncotrail és recollir diners per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer de Girona i les seves famílies. Per això, la inscripció de la cursa inclou un donatiu mínim d’un miler d’euros per a l’Oncolliga.

En l’edició 2015, l’Oncotrail va aconseguir 95.161,34 euros, dels quals la partida més important, 70.000 euros, es van destinar a cobrir necessitats dels hospitals de la demarcació als quals l’administració no pot arribar.

La resta de l’import recaptat va servir per finançar la investigació de la malaltia dins de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) de Girona, a més de necessitats pròpies de la Fundació.

Sota el lema «Suma’t al repte», Oncotrail -que l’Oncolliga organitza amb la col·laboració del Club Atlètic Palafrugell i l’Agrupació Excursionista Palafrugell- proposa un recorregut circular amb sortida i arribada a Palafrugell, passant per racons emblemàtics de la Costa Brava i les Gavarres.

Un centenar de quilòmetres

Els 140 equips que s’han inscrit a la prova hauran de cobrir els 100 km del recorregut en un temps màxim de 30 hores, passant per deu punts de control i avituallament. La cursa no té caràcter competitiu i els participants la poden fer corrent o caminant, amb un únic requisit: que sempre hi hagi quatre integrants de l’equip en marxa.

Els corredors sortiran el dissabte 1 d’octubre a les 9 del matí de la plaça de Can Mario de Palafrugell i l’arribada dels primers participants està prevista pel mateix dissabte cap a les 7 o les 8 del vespre al Pavelló Poliesportiu 2 (zona IES Baix Empordà) d’aquesta població.

Al llarg del recorregut, els corredors passaran per deu punts d’avituallament situats a la platja de Castell, Llafranc, Puig Son Rich, Sa Riera, Pals, Mas Serra, Mas Plaja, Fitor, Mas Ribot i Vall-llobrega.

En l’organització hi participen fins a 300 voluntaris, que fan funcions de logística i suport en els punts d’avituallament i oferint els serveis de fisioteràpia i podologia, a més de Creu Roja de Palafrugell, els Serveis Emergències Mèdiques, el Consorci de Transports Sanitaris de Catalunya, l’hospital de Palamós, ADF i policia local.