Aquest és el programa d'actes de les Festes del Tura del dijous 8 de setembre

MATÍ

A 2/4 de 9, al santuari del Tura, missa pel Centre Catòlic d’Olot i per totes les entitats olotines. Ho organitza: Centre Catòlic. Hi col·laboren: Parròquies de Sant Roc i de Sant Pere Màrtir.

A les 10, al santuari del Tura, missa solemne concelebrada. Acabada la missa, processó amb la Verge del Tura, acompanyada dels gegants, nans, cavallets i cap de lligamosques, amb la cobla La Principal d’Olot i la participació dels pabordes del Tura.

Tot seguit, des del santuari del Tura, cercavila dels gegants, nans, cavallets i cap de lligamosques, amb la cobla La Principal d’Olot, fins a la plaça Major.

A les 12, a la plaça Major, ball dels nans, gegants i cavallets, acompanyats del cap de lligamosques i de la cobla La Principal d’Olot.

Tot seguit, cercavila dels gegants, nans, cavallets i cap de lligamosques, amb la cobla La Principal d’Olot.

TARDA

A les 5, a l’Espai Carica-tura, Farandula’t, taller familiar de construcció de capgrossos (primer grup), a càrrec de l’Escola Municipal d’Expressió. Consulteu les bases i com fer les inscripcions a la revista Entura’t i a festesdeltura.olot.cat. (Escenari Noel)

A les 5, al pati de l’antic hospital Sant Jaume, ball del Porc i el Xai amb els Ministrers de la Bouera i, tot seguit, cercavila fins a la Residència del Tura. Ho organitza: AOAPIX.

A les 5, al Pavelló Municipal d’Esports, Festival de Patinatge Artístic (primera sessió). Ho organitza: Club Patinatge Artístic Olot.

A les 5, al Firal, simultànies d'escacs amb el GM Javier Campos Moreno i el MC Sergi Vinardell Cruañas. Hi pot participar tothom que vulgui. Ho organitza: Club Escacs Olot. En cas de pluja, l’acte es farà al local del Club Escacs Olot.

A 2/4 de 6, a la plaça del Cinema Colón, animació infantil amb l’espectacle El viatge d’en Pallús de la companyia L’Astronauta Somiador. Ho organitza: Greda.

A les 6, a la plaça d’Esteve Ferrer, XVIII Campionat del Món de Llançament de Pinyol d’Oliva. Ho organitza: AOAPIX.

A les 6, al Teatre Principal, representació de l’espectacle Tripula, de Farrés Brothers i cia (primera sessió). Ho organitza: Rialles.

A les 6, a la Residència del Tura, ball del Porc i el Xai amb els Ministrers de la Bouera i, seguidament, cercavila fins a Sant Esteve. Ho organitza: AOAPIX.

A les 6, a l’Espai Carica-tura, taller de percussió corporal amb Santi Serratosa. (Escenari Noel)

També a les 6, a la plaça del Mig, 3r Campionat Mundial de Pedra, Paper i Tisora. Les inscripcions es faran a partir de les 5 de la tarda al mateix lloc. Ho organitza: Murruts.

A 2/4 de 7, a la plaça Major, concert de festa major a càrrec de l’Orquestra Montgrins.

A la mateixa hora, a l’Espai Carica-tura, Farandula’t, taller familiar de construcció de capgrossos (segon grup), a càrrec de l’Escola Municipal d’Expressió. Consulteu les bases i com fer les inscripcions a la revista Entura’t i a festesdeltura.olot.cat. (Escenari Noel)

A les 7, a la plaça de Campdenmàs, exhibició de capoeira. Ho organitza: Associació Capoeira Comanegra.

A 2/4 de 8, a l’Espai Carica-tura, concert amb Guillem Roma & Camping Band Orchestra. (Escenari Noel)

A 2/4 de 8, al Pavelló Municipal d’Esports, Festival de Patinatge Artístic (segona sessió). Ho organitza: Club Patinatge Artístic Olot.

A 2/4 de 8, al Teatre Principal, representació de l’espectacle Tripula, de Farrés Brothers i cia (segona sessió). Ho organitza: Rialles.

A les 8, al Firal, audició de sardanes amb la cobla La Principal d’Olot. En cas de pluja, l’acte es farà sota les voltes de la plaça Clarà.

A les 8, a la plaça de Campdenmàs, ball del Porc i del Xai amb els Ministrers de la Bouera. Ho organitza: AOAPIX. En cas de pluja, l’acte es farà a l’Hospici. (consultar)

A les 8, a la sala El Torín, espectacle de dansa Oriental Expressions, a càrrec d’Hibiscus Associació de Dones en Dansa. Ho organitza: Hibiscus Associació de Dones en Dansa.

A 2/4 de 9, a les escales de l’església de Sant Esteve, pujada del pilar caminat a càrrec dels Xerrics d’Olot. Tot seguit, cercavila fins al santuari del Tura i ofrena a la Verge del Tura, acompanyada d’una actuació en honor a la patrona de la ciutat. Ho organitza: Xerrics d’Olot.

nit

NIT

A les 10, a la plaça del Cinema Colón, concert amb el cantautor Meri’Zon. Ho organitza: Greda.

A 1/4 d’11, als claustres del Carme, concert per a cobla a càrrec de la Cobla Orquestra Montgrins i la Cobla Ciutat de Girona. Ho organitza: Flor de Fajol. En cas de pluja, l’acte es farà a l’Hospici.

A les 11, i fins a les 3, al puig el Roser, Espai Líquid, amb l’actuació de Singer Wolves. Ho organitza: Líquid Club.

A 2/4 de 12, i fins a les 3, a la plaça de les Monges, sessió amb DNNY THC + MATT. Ho organitza: Espai Cafè 6T7.

A les 12, al Firal, concert a càrrec del grup Animal. (Escenari Rubau Tarrés)

A les 12, a la plaça Major, ball de festa major a càrrec de l’Orquestra Montgrins.

A les 12, al passeig de la Muralla, inici de la Turinada, fins a la plaça del Mig. Una sola feixa, amb l’actuació de la xaranga L’Esclafit i les bandes Bloc Quilombo, Marrinxos Band, Bufant Fort Street Band, VanDalmogàvers i Els Trenkabaketes del Pont. Ho organitza: Els Murruts.

A les 12, a la plaça de Campdenmàs, concert de Vacas Sagradas. (Escenari Sorea)

A les 2, a la plaça del Mig, Festa del Barret amb Sweet Dreams i Eloy-V DJ. Hi haurà barrets per a tothom que es començaran a repartir durant la Turinada. Ho organitza: Els Murruts.

A les 2, al Firal, concert a càrrec del grup Germà Negre. (Escenari Rubau Tarrés)

A 2/4 de 3, al carrer Baix del Tura, XXVI Ball de l’Hora. Ho organitza: WekeWeke.

A 2/4 de 3, a la plaça de Campdenmàs, sessió a càrrec de Dr. Infierno. (Escenari Sorea)

A les 4, al Firal, revetlla amb els DJ d’Altura. (Escenari Rubau Tarrés)