Festes del Tura

La festa major d'Olot és una de les més populars de les comarques gironines. Milers de persona surten cada dia a carrers i places, sobretot al casc antic de la ciutat, per participar en els centenars d'actes que s'hi han previst, molts d'ells organitzats per penyes i entitats locals. Gegants i nans, cercaviles, música en viu per a tots els públics, el correfoc, i les parades són atractius més que suficients per acostar-se aquest cap de setmana a la capital de la Garrotxa.

Festival Jazz al Port de l'Escala

Degustar una tapa, un bon dinar o només una copa tot escoltant jazz de qualitat i en un ambient agradable i íntim és possible aquest cap de setmana a l'Escala. S'hi celebra el Festival Jazz al Port, des d'aquest divendres i fins diumenge. El Festival, que atrau amants del jazz, comença divendres al vespre amb l'actuació, a Octopuss, de Janine Johnson Quartet. Dissabte al migdia, també a Octopuss, actuaran Vernau Mier Frisson Sextet, tot presentant un sextet-piano-less sense cap instrument harmònic. La tarda-nit del Festival Jazz al Port la protagonitzaran dues formacions més: Mathilde Toussaint Quartet i Bcn Gin Jazz Band, de Gorka Benítez. El Festival jazzístic es clou diumenge de la mà, novament, de Mathilde Toussaint & Sergi Sirvent, que actuen plegats a Octopuss, i Bourbon Sextet, al Jardí de la Clota.

Terra de Trobadors a Castelló d'Empúries

«Ramon Llull i el pensament medieval» centraran el festival Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries que compleix 26 anys i se celebrarà del 8 a l'11 de setembre. S'han programat més d'un centenar d'activitats. En la darrera edició hi van passar 42.000 persones. Un dels plats forts de la cita és el concert, divendres al vespre, de Jordi Savall. l sopar medieval per a uns 400 comensals al palau dels Comtes d'Empúries tanca la programació de divendres. Durant el cap de setmana de l'11 i el 12 de setembre, se celebrarà un dels actes més destacats, el mercat medieval organitzat pels comerciants i associacions del municipi amb 70 parades, amb la singularitat que, per comprar-hi, cal utilitzar una moneda pròpia. També s'ha programat un torneig de justes medievals, concerts, conferències, una mostra de cinema i altres recreacions.

Festa Major de Cadaqués

La instal·lació d'un rocòdrom al Passeig de Cadaqués és la novetat de la festa major d'estiu, que se celebra fins diumenge. És una més de les ofertes dirigides al públic familiar entre les quals destaquen gimcanes, tant infantils com juvenils, les curses de dolls, el concurs de dibuix o la festa de l'escuma. La festa de Cadaqués manté un programa molt tradicional, però bàsicament viscut al carrer i a diferents escenaris del poble. Dins el programa, també hi ha actes artístics com la Nit de l'Art, impulsada per galeries i tallers d'artistes, dissabte, des de les 7 de la tarda fins a la mitjanit; o una fira del petit artesà, diumenge, durant tot el dia, al Passeig.

Mostra del Vi de l'Empordà

Fins diumnge, s´organitzen un munt d´activitats a Figueres al voltant del món del vi i de l´Empordà: visites guiades, tallers infantils, degustacions temàtiques, tastos guiats, exposicions, concerts de petit format, promocions i descomptes a hotels, restaurants, museus...

Mercat de la Volta

El barri de Sant Narcís de Girona torna a acollir el meracat d'Art Km0 auqst dissabte. A la plaça de l'Asummpció hi huarà tallers i activitats culturals. També hi actuaran 13th Magic Skull, una fomraicó sortida de l'escena de rock'n roll, garatge i punk de la Bòbila de Palafrugell.

Visita guiada al Mas Saulot

Per acabar, us proposem una visita guiada a Mas Saulot, a Palau-Sator, on s'elabora MOOMA, la primera sidra catalana! Es tracta d'una sidra empordanesa fruit de l´afany d´innovació d´una família tradicional fruitera. La visita inclou una visita guiada sobre les plantacions, sistemes productius de la poma, procés del suc de poma natural i procés de la sidra (La visita es realitza per a un mínim de 4 persones). Més informació https://cuponisimo.diaridegirona.cat/ofertas/ofertes_destacades-girona/visita-guiada-mooma.html