El sindicat CCOO va alertar ahir que una tercera part dels mòduls prefabricats de Catalunya són a la demarcació de Girona. La secretària general d'educació de CCOO a Girona, Anna López, va atribuir aquesta situació a la falta de planificació dels Serveis Territorials d'Ensenyament. López va valorar que el nombre elevat de barracons als centres gironins es deu a la política de «pedaços» per part del Departament. També va considerar que es tracta d'una «provisionalitat constant» que afecta el personal docent i els alumnes.

López va subratllar que alguns centres fa anys que estan en mòduls, com l'institut Salvador Sunyer de Salt «per on ja ha passat una generació d'alumnes». Així mateix, va voler destacar que «els grups de P3 cada vegada tenen menys alumnes i els d'ESO més». Per això, López va qüestionar si els Serveis Territorials estan planificant a llarg termini, «a quatre o vuit anys vista». Com a exemple, va avançar que en el cas de la ciutat de Girona «urgeix un institut nou» per atendre el nombre d'alumnes que, segons la previsió, hi haurà d'aquí a dos cursos. Va detallar que aquest curs -per l'efecte de la tendència demogràfica- ha crescut un 7% el nombre de grups de primer d'ESO.

Nombre de docents

En paral·lel, el sindicat va posar en dubte ahir, en una roda de premsa de valoració del nou curs escolar, el nombre de docents gironins. El delegat sindical de CCOO Marçel Barbens va apuntar que encara que el curs 2016-17 tingui 51 docents més que fa un any, es tracta de prop de 100 professionals ?menys que el 2011. Barbens va exigir més convocatòries d'oposicions, a part de les que Ensenyament ja ha anunciat. «La població de docents es va envellint», va remarcar.

Barbens també va avisar que el Departament encara feia ahir nomenaments de docents per cobrir algunes baixes. «Com es pot planificar el nou curs quan es dóna la plaça el 9 de setembre i el curs comença el 12?», va criticar el sindicat, que va qualificar la situació de «greuge». En aquesta línia, CCOO va concloure que el sistema educatiu «s'aguanta gràcies a l'esforç dels professionals».