Reformaran el vestíbul del CAP de Puigcerdà aquesta tardor

L'edifici de la plaça
de Santa Maria incorporarà nous serveis i renovarà
els existents

10.09.2016 | 07:14

L'edifici del CAP de Puigcerdà començarà aquesta tardor les ?obres del vestíbul i de la recepció. D'altra banda, a final d'any s'hi instal·larà, en una banda de la planta baixa, la Policia Local. El trasllat dels serveis especialitzats a l'hospital Transfronterer el 2014 va deixar l'edifici de la plaça de Santa Maria amb molts espais desocupats. Per això, l'Ajuntament va elaborar un pla per replantejar de nou l'edifici, que incorporarà nous serveis i renovarà els existents.
A la planta baixa hi anirà la Policia Local, la capella, que es manté, i la nova recepció, que ha de permetre millorar la gestió de les cues. També hi ha una part dels consultoris del centre d'atenció, que ja han estat renovats. «En el que havien estat les urgències hi hem instal·lat tres consultoris fets de nou, dos de destinats a l'atenció primària i un altre de dedicat a l'odontologia», explica l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira.
En total, reformar la planta baixa costarà 200.000 euros -finançats per la Diputació, l'Ajuntament, i en menor mesura per la fundació de l'hospital-, i serà la primera que estarà acabada, encara que no hi ha data marcada de final d'obres.
A la primera planta, a banda de desenvolupar-s'hi una part de l'activitat del CAP, s'ampliarà l'espai destinat a les consultes privades, que se situaran a la zona que va quedar lliure amb el trasllat de les especialitats mèdiques a l'hospital.
Tot i això, tant per a la primera com per a la segona i la tercera planta, de moment encara no està previst que s'actuï, i l'Ajuntament argumenta que els canvis s'han de fer per fases: «És un projecte a llarg termini, encara que els usos i les prestacions de l'edifici ja estan determinats», diu l'alcalde.
La segona planta estarà gestionada per la Fundació ADIS (Afavorir els Discapacitats en la Integració Social) de la Cerdanya. Finalment, a dalt de tot de l'edifici hi haurà els serveis administratius renovats de la Fundació Hospital de Puigcerdà, l'administració que també gestiona els altres consultoris de la comarca i la residència de la capital cerdana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

El PSC ultima la recollida d´avals per a les primàries

El PSC ultima la recollida d´avals per a les primàries

En paral·lel, la federació del partit ja treballa en les propostes per al Congrés que es farà al...

La sequera obliga les Planes a fer una nova captació d´aigua

La sequera obliga les Planes a fer una nova captació d´aigua

El canvi climàtic ha reduït el líquid rodat que baixa de la muntanya i ha d'omplir els dipòsits La...

Un cotxe s´incendia entre Olot i Batet

Un cotxe s´incendia entre Olot i Batet

Un vehicle Seat Panda es va incendiar a tres quarts de cinc de la tarda a la carretera GI-5241...

La Garrotxa i el Ripollès lideren les donacions de sang per habitant

La Garrotxa i el Ripollès lideren les donacions de sang per habitant

Les dues comarques superen les 60 per cada mil ciutadans perquè l'estructura dels nuclis de...

Guerra d´ofertes entre Ryanair i Jet2 pel pastís de la Costa Brava

Guerra d´ofertes entre Ryanair i Jet2 pel pastís de la Costa Brava

La pugna per portar turistes a Girona dispara els vols amb el Regne Unit

Enllaços recomanats: Premis cinema