Campanya dels Naturalistes de Girona contra el malbaratament alimentari

Creen el recurs educatiu «La Manduca No Caduca a l'Escola» per conscienciar nens de primària

13.09.2016 | 00:00
Els Naturalistes volen actuar en l´àmbit escolar.
Els Naturalistes volen actuar en l´àmbit escolar.

En la seva lluita contra el malbaratament alimentari, l'Associació de Naturalistes de Girona (AGN) ha creat un recurs educatiu per al cicle educatiu de primària i posa a l'abast del professorat la informació i material didàctic necessaris per portar a les escoles la lluita contra el malbaratament alimentari i conscienciar alhora sobre aquest problemàtica.
L'ANG va començar el 2013 a lluitar contra el malbaratament i sempre ho ha fet a través de projectes propis i integradors com «El valor dels aliments» o la «Recollida de minves al Mercat del Lleó de Girona», entre d'altres.
Ara, coincidint amb l'inici del curs escolar 2016-2017, l'entitat posa a disposició del professorat el recurs educatiu «La Manduca No Caduca a les escoles», amb l'objectiu de conscienciar els més petits sobre la necessitat de no malbaratar els aliments.
Desenvolupant les activitats i jocs que proposa el recurs, els infants aprendran què és el cicle d'un aliment, què és el malbaratament alimentari i quan es produeix, així com quines en són les conseqüències socials i ambientals i les mesures que podem aplicar en el dia a dia per prevenir aquest malbaratament, sigui a l'escola o a casa. El recurs té una durada de tres hores lectives a l'aula i també preveu la realitzacó d'un treball a casa per tal d'implicar les famílies en aquest objectiu.
L'entitat ecologista posa a l'abast dels professors el material didàctic a través de la seva pàgina web per tal que qualsevol docent o persona interessada el pugui fer servir de forma gratuïta. Es tracta d'un document en format pdf. A més, si l'escola ho desitja, té la possibilitat de sol·licitar a l'entitat un educador que realitzi les activitats al centre.
Aquest recurs s'ha desenvolupat gràcies a la Beca Educar Menjant 2015 de la Fundació Jaume Casademont, concretament la beca que ha finançat aquest recurs està patrocinada per l'empresa catalana Amandín, productora de llets i caldos ecològics.
Precisament ha sigut a través de la beca Educar Menjant que a banda de desenvolupar el recurs educatiu, durant el curs escolar 2015-2016, es van realitzar activitats educatives contra el malbaratament alimentari a l'Escola Vilaroja de Girona, on també es va realitzar un esmorzar d'aprofitament, en què tots els estudiants del centre van poder posar en pràctica diferents receptes d'aprofitament i van gaudir d'un deliciós i saludable esmorzar d'aprofitament consistent en pa amb melmelada i batut de fruites.
A través del seu web, l'ANG també permet les donacions, que es destinen íntegrament a la campanya «La Manduca No Caduca».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Detingut un coraller per envestir una embarcació dels Mossos d´Esquadra

Detingut un coraller per envestir una embarcació dels Mossos d´Esquadra

L'acusat, que té antecedents, estava pescant corall sense llicència i en zona prohibida

Accedeixen a fer la planta de Sant Jaume de Llierca al polígon

Accedeixen a fer la planta de Sant Jaume de Llierca al polígon

L'Associació de veïns contra l'equipament ha programat una consulta popular per dissabte

Ryanair preveu transportar 1,4 milions de passatgers a Girona

Ryanair preveu transportar 1,4 milions de passatgers a Girona

La companyia confirma un augment de rutes i freqüències que es traduirà en 100.000 usuaris més que...

Mifas recupera l´equip de bàsquet en cadira de rodes desmantellat el 2015

Mifas recupera l´equip de bàsquet en cadira de rodes desmantellat el 2015

L'associació ha aconseguit formar una plantilla amb deu jugadors nous de les comarques de Girona,...

Un grup de veïns de Besalú impulsa una plataforma per a la transparència

Un grup de veïns de Besalú impulsa una plataforma per a la transparència

El grup pretén plantejar preguntes a l'Ajuntament per «esvair rumors sobre algunes actuacions»...

Enllaços recomanats: Premis cinema