En la seva lluita contra el malbaratament alimentari, l'Associació de Naturalistes de Girona (AGN) ha creat un recurs educatiu per al cicle educatiu de primària i posa a l'abast del professorat la informació i material didàctic necessaris per portar a les escoles la lluita contra el malbaratament alimentari i conscienciar alhora sobre aquest problemàtica.

L'ANG va començar el 2013 a lluitar contra el malbaratament i sempre ho ha fet a través de projectes propis i integradors com «El valor dels aliments» o la «Recollida de minves al Mercat del Lleó de Girona», entre d'altres.

Ara, coincidint amb l'inici del curs escolar 2016-2017, l'entitat posa a disposició del professorat el recurs educatiu «La Manduca No Caduca a les escoles», amb l'objectiu de conscienciar els més petits sobre la necessitat de no malbaratar els aliments.

Desenvolupant les activitats i jocs que proposa el recurs, els infants aprendran què és el cicle d'un aliment, què és el malbaratament alimentari i quan es produeix, així com quines en són les conseqüències socials i ambientals i les mesures que podem aplicar en el dia a dia per prevenir aquest malbaratament, sigui a l'escola o a casa. El recurs té una durada de tres hores lectives a l'aula i també preveu la realitzacó d'un treball a casa per tal d'implicar les famílies en aquest objectiu.

L'entitat ecologista posa a l'abast dels professors el material didàctic a través de la seva pàgina web per tal que qualsevol docent o persona interessada el pugui fer servir de forma gratuïta. Es tracta d'un document en format pdf. A més, si l'escola ho desitja, té la possibilitat de sol·licitar a l'entitat un educador que realitzi les activitats al centre.

Aquest recurs s'ha desenvolupat gràcies a la Beca Educar Menjant 2015 de la Fundació Jaume Casademont, concretament la beca que ha finançat aquest recurs està patrocinada per l'empresa catalana Amandín, productora de llets i caldos ecològics.

Precisament ha sigut a través de la beca Educar Menjant que a banda de desenvolupar el recurs educatiu, durant el curs escolar 2015-2016, es van realitzar activitats educatives contra el malbaratament alimentari a l'Escola Vilaroja de Girona, on també es va realitzar un esmorzar d'aprofitament, en què tots els estudiants del centre van poder posar en pràctica diferents receptes d'aprofitament i van gaudir d'un deliciós i saludable esmorzar d'aprofitament consistent en pa amb melmelada i batut de fruites.

A través del seu web, l'ANG també permet les donacions, que es destinen íntegrament a la campanya «La Manduca No Caduca».