Pere Vila torna a ser l'únic candidat a liderar el Partit Demòcrata Català (PDC) a la demarcació de Girona. Jaume Busquets, que també havia manifestat la seva intenció de presentar-se, ara ha fet marxa enrere i ha anunciat que no disputarà a Vila el lideratge gironí de la nova formació. Busquets va explicar ahir a Diari de Girona que ha decidit apartar-se de la cursa per evitar que, amb les primàries, es pogués provocar «una trencadissa». «Acabem de néixer i no pot ser que ho aixafem», va valorar Busquets.

Els últims dies, els dos aspirants havien mantingut diverses converses perquè Vila -que des del 2012 ha estat el president de Convergència a Girona- apostava per fer una llista conjunta. Ara bé, després d'aquests intercanvis, Busquets ha optat per deixar de ser candidat i també ha rebutjat la proposta de formar part de la candidatura de Vila. Busquets va justificar que prioritza la cohesió del PDC, ja que no vol provocar una esquerda dins la formació. Pel que fa a la decisió de no ser a la llista de Vila, Busquets va afegir que difereix del seu estil de fer política.

El fet és que els darrers quatre anys, Busquets també ha format part de la direcció de la federació de Convergència a Girona liderada per Vila. «Algunes coses s'haurien pogut fer diferent», va considerar Busquets, que ara ha decidit presentar-se a la reelecció per presidir el PDC al Gironès (des del 2012, ha estat el líder de Convergència en aquesta comarca).

«Respecto la decisió»

Vila va respondre ahir que respecta la decisió de Busquets. Sobre la diferència en l'estil de fer política, Vila va valorar que a Convergència els últims quatre anys «han passat algunes coses que han sortit bé i altres malament». «Tots hem tingut responsabilitats», va remarcar Vila, que va defensar l'estil de cadascú de fer política. Les primàries per escollir els presidents de federació i els caps comarcals del PDC es faran a finals de mes; el proper 20 de setembre acaba el termini per presentar les candidatures.