L'ambulatori de Ripoll està reestructurant una ala de la segona planta per tal que properament pugui atendre-hi els pacients del Centre d'Atenció i Seguiment del Ripollès dedicat a les addiccions. El director de l'Àrea Bàsica de Salut de Ripoll-Sant Joan i Camprodon, Jacint Caula, explica que aquest trasllat ha estat gràcies a l'acord entre l'Institut Català de la Salut i l'Institut d'Assitència Sanitària que porta la Xarxa de Salut Mental.

La centralització de serveis a l'ambulatori de la capital del Ripollès permetrà que els pacients de Salut Mental i els d'addiccions «comparteixin espai i serveis».

Les obres que es realitzen a l'ambulatori per adequar-lo s'aprofiten també per fer-hi diverses obres de manteniment. Caula espera que fins a finals ?d'octubre o mitjan novembre no es puguin utilitzar.

Tot plegat permetrà que el Servei Català de la Salut s'estalvïi el lloguer del local de la carretera de Sant Joan, on hi ha el Centre d'Atenció i Seguiment.

Els canvis arriben uns mesos després que serveis com l'otorinolaringologia o l'oftalmologia es desplacessin a l'Hospital Comarcal de Campdevànol. Anteriorment també n'havien marxat traumatologia, cirurgia, digestologia, cardiologia, urologia i dermatologia, cosa que va provocar un aprimament del centre d'atenció primària que va motivar diverses tensions entre l'equip de govern convergent i l'oposició del consistori de Ripoll.

El motiu no va ser altre que, tot i ser cap de comarca, els serveis mèdics que s'ofereixen a Ripoll és només el d'assitència primària. Per a la resta, els usuaris han de desplaçar-se a l'hospital de Campdevànol, situat a cinc quilòmetres.

L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, explica aquests darrers canvis com un «aprofitament d'espai» per agrupar i centralitzar uns serveis sanitaris que permetran reduir les despeses.

Canvi d'ubicació

Abans de la crisi econòmica s'havia especulat amb la possibilitat de canviar la ubicació de l'actual ambulatori de Ripoll.

Aleshores es va apuntar l'opció de traslladar-lo a la renovada zona del Pla.

En els darrers anys s'ha aparcat un trasllat que mouria el centre d'atenció primària del centre físic de la població, cap al barri de la carretera de Barcelona.