Banyoles impulsa per tercer any la campanya de turisme familiar que inclou descomptes en allotjaments i en activitats. En l'edició d'enguany, que començarà aquest dijous i s'allargarà fins al 31 de desembre, les famílies que s'allotgin més de dues nits tindran l'estada gratuïta dels menors d'entre 0 i 11 anys (amb un màxim de dos nens i un nen en cas de ser un sol adult) i l'entrada gratuïta als museus de la ciutat, entre d'altres descomptes. L'any 2014 es va començar la campanya amb establiments i el 2015 s'hi van incorporar també restaurants. Enguany hi participen un total de 10 restaurants, 3 més que l'any passat, i 6 hotels. Una altra de les novetats és un joc en què les famílies podran passar 13 proves al barri vell per descobrir aquest espai.

L'any 2014 es va posar en marxa la campanya amb el nom de 'Vine en família i et regalem Banyoles' on, a través d'un joc, s'obsequiava a les famílies que s´allotgessin més de dues nits a la ciutat, amb descomptes en allotjaments, en activitats com el viatge amb la barca Tirona, el parc d´oci infantil Planeta Màgic o els museus de la ciutat.

Després de la bona acollida de les dues anteriors edicions, l'Ajuntament ha decidit repetir la fórmula i incorporar algunes novetats. En l'edició d'enguany, que comença demà i s'acaba el 31 de desembre, hi participen un total de 10 restaurants -3 més que l'edició anterior- i 6 hotels o hostals. Les famílies que s'allotgin més de dues nits tindran l'estada gratuïta dels menors d'entre 0 i 11 anys (amb un màxim de dos nens per parella o un nen en cas de ser un sol adult) i l'entrada gratuïta als museus de la ciutat.

També s'inclouen dues entrades al parc d'oci infantil Planeta Màgic, un viatge amb la barca Tirona per l'Estany pels nens i el joc de la Banyoles magnètica. A més a més, enguany també podran viatjar amb el Tren pinxo a meitat de preu.

Per primer cop hi haurà un joc autoguiat per a les famílies al barri vell de la ciutat amb 13 proves a superar. Aquesta proposta està pensada per descobrir aquest espai, "complementa" les activitats de descoberta de l'entorn natural, patrimonial alhora que "fomenta el coneixement del passat històric", ha destacat aquest dimecres la regidora de Turisme de Banyoles, Joana Vilà.

La regidora també ha explicat les facilitats i comoditats que les famílies troben als allotjaments i restaurants que participen a la campanya. Des de menús infantils, trones i canviadors de bolquers passant per bressols o zones de joc pels infants. Així mateix, l'ajuntament lliura un lot de productes als establiments participants perquè els puguin oferir als clients amb articles com ara pitets i làmines per pintar.

L'any passat, un total de 55 famílies van acabar amb tots els imants de la promoció, és a dir, completant les activitats, mentre que d'altres -parlen de "desenes"- van aprofitar algun descompte com ara l'allotjament gratuït per a nens.