Aquest estiu, 4.036 infants en situació de vulnerabilitat social han tingut l'oportunitat de poder participar en 9.946 activitats de colònies i casals d'estiu becats per la Fundació Pere Tarrés gràcies a la campanya «Ajuda'ls a créixer». A la casa de colònies de Planoles es van destinar 56 d'aquestes beques i la resta es van repartir per altres punts del territori.

Aquests 4.036 infants són part dels més 20.000 nens i nenes que aquest estiu han participat en les colònies i casals de la Fundació Pere Tarrés, l'entitat d'educació en el lleure més gran de Catalunya amb gairebé de 200 centres d'esplai.

Ens els darrers cinc anys, la Fundació Pere Tarrés ha hagut d'incrementar un 141% el nombre d'ajuts atorgats a les famílies amb necessitat. Malgrat aquest augment, ha aconseguit atendre totes les sol·licituds rebudes. Per concedir les beques, la Fundació realitza un rigorós procediment per analitzar la situació socioeconòmica de cada nen o nena, i assignar-li l'activitat d'educació en el lleure més adient.

Amb aquesta campanya, la Fundació Pere Tarrés pretén que cap infant es quedi sense colònies ni casals d'estiu a causa de les dificultats socioeconòmiques de les seves famílies i així garantir l'accés a l'educació en el lleure de tots els nens i nens.

Que la Fundació Pere Tarrés pogués donar aquesta oportunitat als nens i nenes de famílies amb dificultats socioeconòmiques aquest estiu ha estat possible pel al suport rebut amb les aportacions de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Tarragona, el 0,7% de l'IRPF per «altres finalitats socials», l'Obra Social de La Caixa, i la col·laboració de diverses organitzacions, empreses i particulars.

En total, la Fundació Pere Tarrés ha destinat 1.120.748,27€ a aquests ajuts.