Els Bombers de la Generalitat han fet entre les vuit del vespre de dimarts i les set del matí de dimecres un centenar de sortides arreu de Catalunya, després del front de tempestes que ha escombrat el territori des de sud-oest a nord-est. Moltes de les incidències s'han concentrat a Badalona, on s'ha produït un esclafit i ha causat la caiguda d'arbres i acumulació d'aigua en baixos i vehicles. A les comarques gironines, els Bombers han fet 40 sortides, concentrades al Baix i l'Alt Empordà. A la Bisbal d'Empordà s'han acumulat 103 litres per metre quadrat.

El front de pluges ha anat acompanyat de tempestes, fort vent i llamps, ha deixat registres destacats, especialment a les comarques de Girona, com els 39,6 l/m2 en 30 minuts a La Bisbal d'Empordà, 30 l/m2 en 30 minuts a Fornells de la Selva, 27 l/m2 a Monells en mitja hora i 21 l/m2 en 30 minuts a Castell-Platja d'Aro.

A l'entorn de la capital del Baix Empordà és on s'ha acumulat més precipitació: 103 l/m2 a la Bisbal de l´Empordà i 66 l/m2 a Cruïlles Monells i Sant Sadurní.

A més, la caiguda d'un llamp a Castelló d'Empúries, a l'Alt Empordà, ha afectat la instal·lació elèctrica d'un immoble del carrer Arenal i una dona ha hagut de ser ingressada a l'Hospital de Figueres per una inhalació lleu de fum. La incidència s'ha produït al voltant de dos quarts de sis del matí.Altres quantitats han estat els 22 litres per metre quadrat a Prades i els 20 de Badalona i Sant Martí Sarroca, en tots els casos en només mitja hora. Els ruixats van entrar aquest dimarts a la nit per Ponent i van avançar nord-est escombrant el litoral català, fins a les comarques de Girona, on a primera hora encara ha descarregat algun ruixat destacat. Tot seguit, les pluges s'han desplaçat sobre el mar.

Consulta la previsió del temps per aquest dimecres: