Banyoles impulsa per tercer any la campanya de turisme familiar que inclou descomptes en allotjaments i en activitats. En l'edició d'enguany, que comença aquest dijous i s'allargarà fins al 31 de desembre, les famílies que s'allotgin més de dues nits tindran l'estada gratuïta dels menors d'entre 0 i 11 anys (amb un màxim de dos nens i un nen en cas de ser un sol adult) i l'entrada gratuïta als museus de la ciutat, entre altres descomptes. L'any 2014 es va començar la campanya amb establiments i el 2015 s'hi van incorporar també restaurants. Enguany hi participen un total de 10 restaurants, 3 més que l'any passat, i 6 hotels. Una altra de les novetats és un joc en què les famílies podran passar 13 proves al barri vell de la ciutat per descobrir aquest espai.

En el marc d'aquesta campanya, amb el nom de «Vine en família i et regalem Banyoles», també s'inclouen dues entrades al parc d'oci infantil Planeta Màgic, un viatge amb la barca Tirona per l'Es?tany pels nens i el joc de la Banyoles magnètica. A més a més, enguany també podran viatjar amb el Tren Pinxo a la meitat de preu. Per primera vegada hi haurà un joc autoguiat per a les famílies al barri vell de la ciutat, amb 13 proves a superar. Aquesta proposta, que està pensada per descobrir aquest espai, «complementa» les activitats de descoberta de l'entorn natural i patrimonial alhora que «fomenta el coneixement del passat històric», va explicar ahir en una roda de premsa la regidora de Turisme de Banyoles, Joana Vilà.

La regidora també va remarcar les facilitats i les comoditats que les famílies troben als allotjaments i restaurants que participen en la campanya. Des de menús infantils, trones i canviadors de bolquers passant per bressols o zones de joc pels infants. Així mateix, l'Ajuntament lliura un lot de productes als establiments participants perquè els puguin oferir als clients amb articles com ara pitets i làmines per pintar. L'any passat, un total de 55 famílies van acabar amb tots els imants de la promoció; és a dir, completant les activitats, mentre que d'altres -des del consistori es parla de «desenes»- van aprofitar algun descompte com ara l'allotjament gratuït per a nens.