Busquen padrins per recuperar el repic de les campanes de Molló

El consistori i la parròquia han recollit uns 2.000 euros dels prop de 6.000 que fan falta per reparar la maquinària, que ha quedat rovellada

15.09.2016 | 00:03

L'Ajuntament de Molló i la parròquia de Santa Cecília han posat en marxa des de fa unes setmanes una campanya per recollir els diners que els fan falta per poder recuperar el repic de les campanes de l'església. Fa uns cinc anys, les tres campanes van deixar de tocar les hores i des de fa un temps que tampoc sonen per anunciar batejos, defuncions o festes majors perquè el mecanisme s'ha rovellat. El cost per renovar bona part de la maquinària per posar-les en marxa de nou és de prop de 6.000 euros, que és una despesa que ni el consistori ni la parròquia poden assumir. La campanya de donacions finalitza el pròxim 30 de setembre i de moment s'han recaptat més de 1.800 euros. L'alcalde del municipi, Josep Coma, subratlla el suport que estan rebent de veïns i també dels propietaris de segones residències, que consideren que és un «patrimoni que cal recuperar».
Els interessats a participar en aquesta campanya poden fer les donacions en un número de compte corrent del consistori. L'Ajuntament va actualitzant els números de la campanya setmana a setmana. L'alcalde explica la importància de poder renovar el sistema que ha de permetre recuperar el repic de les campanes. «La gent ens diu que enyoren les campanes perquè els fan companyia», assegura Coma. Mentre que a alguns municipis el so de les campanes ha estat motiu de polèmica, com va passar fa uns mesos a Girona, a Molló fins i tot hi ha alguns propietaris de segones residències que estan col·laborant de manera activa en aquesta campanya.
Concretament, el que es vol fer és substituir bona part de la maquinària que ha quedat malmesa pel pas del temps i incorporar un sistema telemàtic perquè el rector -que també porta la parròquia de Camprodon- pugui activar les campanes a través del mòbil i sense necessitat d'anar fins al campanar. L'alcalde recorda que des dels anys 90 es va implantar un sistema automatitzat del toc de campanes, tot i que l'anterior rector el va deixar d'utilitzar els últims anys perquè la instal·lació havia quedat malmesa en alguna ocasió per culpa de l'efecte d'algun llamp. Per evitar-ho, es va decidir desconnectar-lo i deixar de fer els tocs horaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Pere Vila, el passat agost
Pere Vila guanya les primàries del PDC

Pere Vila guanya les primàries del PDC

La seva candidatura s'imposa amb el 80,28% dels vots a la de Marc Gafarot

L´embalsamador de Dalí és investit «senyoria» al museu de l´artista

L´embalsamador de Dalí és investit «senyoria» al museu de l´artista

Narcís Bardalet rep la creu de Segona Classe de l'Ordre Civil de Sant Raimon de Penyafort pel seu...

Un altre cérvol que va arrelar al poble

Un altre cérvol que va arrelar al poble

L'any 1957 Alp va acollir l'animal, quan va ser alliberat, que va conviure amb els veïns

Un cotxe xoca amb una màquina anivelladora a Llagostera

Un cotxe xoca amb una màquina anivelladora a Llagostera

La conductora del vehicle resulta ferida de gravetat i és evacuada a un centre sanitari

El primer barracó de l´institut Pla de l´Estany

El primer barracó de l´institut Pla de l´Estany

El centre confia que l´alumnat de Batxillerat es traslladi dimarts de l´edifici principal, ara...

Accedeixen a fer la planta de Sant Jaume de Llierca al polígon

Accedeixen a fer la planta de Sant Jaume de Llierca al polígon

L'Associació de veïns contra l'equipament ha programat una consulta popular per dissabte

Enllaços recomanats: Premis cinema