Els Mossos d´Esquadra van detenir, dilluns passat, el conductor d´un autocar, on viatjaven 34 passatgers, que sextuplicava la taxa d'alcoholèmia permesa. A l´home de 44 anys, de nacionalitat letona i amb domicili desconegut, se´l va detenir com a presumpte autor d´un delicte contra la seguretat viària.

Segons va informar ahir aquest cos policial de l´Àrea Regional de Trànsit de Girona, els fets van passar cap a dos quarts de quatre de la tarda del dilluns passat, 12 de setembre, a l´altura del punt quilomètric 92 de l´autopista AP-7, al terme municipal de Fogars de la Selva, on una patrulla dels mossos de trànsit va detectar el conductor d´un autocar parlant pel telèfon mòbil.

Per tal de denunciar el conductor, els agents van aturar el vehicle en el qual viatjaven 34 passatgers, i va ser llavors, quan van poder comprovar que l´home tenia clars símptomes d´anar sota la influència de begudes alcohòliques.

En sotmetre´s a la prova va donar un resultat positiu de 0,87 mg d´alcohol per litre d´aire expirat, ­gairebé sis vegades per sobre del límit màxim permès, que en aquest cas era de 0,15 mg/l. Per tots aquests fets, els Mossos d´Esquadra el van detenir com a presumpte autor d´un delicte contra la seguretat viària.

Els agents, a més, també van denunciar administrativament l´empresa de transports per manca de registres a l´aparell tacògraf i manca d´anotacions als discos de registre de conducció.

El detingut va passar dimarts passat, 13 de setembre, a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia d´Arenys de Mar (Maresme), el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.