Els Mossos d'Esquadra i un agent cívic han posat 300 multes a conductors per aparcar el vehicle on no tocava a les Planes d'Hostoles i no fer cas de la senyalització des de principis d'agost. L'Ajuntament va aprovar unes ordenances de civisme el juny passat per regular, entre altres coses, l'ús d'espais públics com els gorgs, on hi ha una gran afluència de visitants i problemes de mobilitat per la presència de vehicles mal aparcats. Les sancions, que són de 50 euros si es paguen en un període de temps concret, s'han posat en només un mes i mig.

L'alcalde del municipi, Eduard Llorà, lamenta que encara hi hagi visitants que no fan cas de la senyalització i no descarta emprendre noves mesures de cara a l'estiu que ve. Els diners recollits amb les sancions es destinaran en actuacions de millora de l'entorn i la senyalització.

L'alcalde, a més, lamenta que encara hi ha persones que aparquin just a tocar dels gorgs en comptes de deixar el vehicle en les zones habilitades, un fet que complica la mobilitat i l'accés dels veïns que viuen a la zona. Un dels punts més conflictius és el gorg del Molí dels Murris.

L'Ajuntament preveu que l'agent cívic deixi de fer aquesta vigilància cap a finals de setembre, un cop hagi passat la Festa Major. No descarten, però, que pugui reprendre aquesta feina si en algun moment de l'any hi ha un repunt de visitants. De cara a l'estiu que ve estudiaran noves mesures per intentar combatre aquesta problemàtica. L'alcalde també ha subratllat que els veïns de la zona i alguns visitants ja han entès que només es pot accedir fins a aquests espais naturals a peu i explica que els establiments també avisen els turistes de la regulació dels accessos.

Les multes per aparcar on no toca són de 100 euros i es poden rebaixar a 50 euros si es paguen dins un termini concret. Això vol dir que durant aquest mes i mig s'han recaptat almenys 15.000 euros -en cas que tots els sancionats paguin abans-. Aquests diners aniran destinats a actuacions de millora de l'entorn, manteniment i senyalització. «No volem posar multes sinó solucionar el problema de mobilitat», subratlla l'alcalde.