Les visites reimpulsen la farmàcia de Llívia com a referent turístic cerdà

L'antic establiment supera els 8.000 tiquets venuts aquest estiu i confirma la seva recuperació

15.09.2016 | 00:00

El Museu de la Farmàcia de Llívia ha viscut l'estiu de la consolidació com a referent turístic de la comarca des que va reobrir les portes, l'any 2012. Tan sols el mes d'agost, l'equipament cultural ha rebut 4.321 visitants, una xifra que suposa un augment de 284 persones respecte al mes d'agost de ?l'any passat. L'increment confirma, a més, la tendència registrada durant aquest 2016 i apunta, segons els gestors del museu, que l'any es tancarà amb resultats millors que els de l'any passat.
Fins dilluns, el Museu de la Farmàcia havia rebut aquest estiu 8.300 persones, quan l'any passat en van ser 7.768. Des de l'u de gener, l'equipament ha rebut 13.270 persones, quan durant el mateix període de l'any passat en van ser 11.774. Aquesta tendència satisfà molt els gestors del Museu de la Farmàcia, que veuen revifar un equipament que els anys 80 del segle passat s'havia arribat a situar entre els més visitats del país.
L'anàlisi de les xifres per anys naturals també ofereix una bona tendència per a la gran referència turística de l'enclavament. Durant tot el 2015 van passar per la Farmàcia Esteve un total de 15.287 persones, una xifra que va mantenir, tot i que amb un lleuger descens, els bons balanços del 2014, que es van tancar amb 15.696 visitants. Així, amb la tendència d'aquest any, els responsables del Museu creuen que podran tancar el 2016 amb una xifra de visitants per sobre de les 16.000 persones.
El director del Museu de la Farmàcia, Marc Desclot, ha apuntat que entre els motius d'aquesta bona tendència hi ha, per una banda, la bona marxa general del sector turístic, que ha omplert les segones residències i els hotels aquest estiu, i, per una altra, l'augment de programació d'activitats lúdiques i culturals a Llívia, que porten nous visitants al poble que aprofiten l'estada per veure la farmàcia.
En aquest context, la lenta sortida de la crisi també està ajudant a revifar l'oferta cultural ja que, per exemple, a Llívia, els anys anteriors sovintejaven els visitants que es feien enrere quan sabien que havien de pagar una entrada, que costa 3,50 euros, mentre que actualment aquesta escena no es dóna tan sovint. El museu també ha sumat visitants amb la cada vegada presència més gran en els circuits d'excursions per a gent gran d'arreu del país.
Les xifres de visitants situen de nou la Farmàcia Esteve de Llívia entre els reclams més importants amb què compta la Cerdanya, al costat de la mateixa vall com a entorn natural i equipaments culturals com ara el parc dels Búnquers de Martinet, l'Espai Ceretània de Bolvir, el Museu Cerdà de Puigcerdà o el recentment inaugurat Museu del Bosc El Sequer de Bellver.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Vídeo: El somni de´n Pepe
Vídeo: El somni de´n Pepe

Vídeo: El somni de´n Pepe

Fa tres anys, un malalt de càncer va començar a construir un catamarà a Castellfollit de la Roca...

Vint-i-nou escoles gironines han demanat fer jornada intensiva a Primària

Vint-i-nou escoles gironines han demanat fer jornada intensiva a Primària

El Departament d'Ensenyament, que només n'ha acceptat una, exigeix una oferta d'activitats...

Un cotxe bolca entre Llagostera i Caldes de Malavella

Un cotxe bolca entre Llagostera i Caldes de Malavella

La conductora, veïna de Celrà,ha quedat atrapada dins el vehicle

El PSC ultima la recollida d´avals per a les primàries

El PSC ultima la recollida d´avals per a les primàries

En paral·lel, la federació del partit ja treballa en les propostes per al Congrés que es farà al...

La sequera obliga les Planes a fer una nova captació d´aigua

La sequera obliga les Planes a fer una nova captació d´aigua

El canvi climàtic ha reduït el líquid rodat que baixa de la muntanya i ha d'omplir els dipòsits La...

Un cotxe s´incendia entre Olot i Batet

Un cotxe s´incendia entre Olot i Batet

Un vehicle Seat Panda es va incendiar a tres quarts de cinc de la tarda a la carretera GI-5241...

Enllaços recomanats: Premis cinema