Liciten la construcció de l'institut escola de Sant Joan de les Abadesses

La primera fase de les obres aixecarà un edifici de Secundària
per a 120 alumnes i l'execució té un termini previst d'un any

17.09.2016 | 00:00

El Departament d'Ensenyament ha iniciat el procés de licitació del nou institut escola de Sant Joan de les Abadesses. A finals d'aquest juliol, el Govern va aprovar el projecte i ara ja ha iniciat la licitació de les obres d'execució. La primera fase preveu la construcció de l'edifici de Secundària, de 6.758 metres quadrats, poc més de la meitat dels que tindrà quan també s'hagi construït la Primària.
Ensenyament explica que s'ha escollit traslladar la Secundària en primer lloc per la urgència derivada de l'actual edifici de l'antiga escola Abadessa Emma que l'acull, ja que es tracta d'un edifici modernista d'estil florentí de l'arquitecte Raimon Duran i Reynals construït a principis dels anys 30, amb dificultats per adaptar-lo a les normatives vigents i que no és de titularitat pública sinó que té tres propietaris: la Congregació de les Germanes Carmelites, de la Fundació Espona i de l'Ajuntament.
L'edifici es farà a la Coromina del Bac, entre el xamfrà de l'avinguda del Cubilà, i la rambla Bernat Guillem de Samassó. Estarà fet amb una estructura modular que permetrà fer molts dels processos de construcció en sec i de forma simultània, agilitzant l'execució, que té un termini previst d'un any.
Disposarà de quatre aules d'ESO de 53,2 m2, una aula de desdoblament i una altra de reforç de 26,4 m2, una biblioteca de 77,9 m2, una aula de música i una de plàstica de més de 50 m2, un laboratori de 62,4 m2, o una aula-taller de 81,1 m2, entre d'altres. En total, l'edifici tindrà capacitat per acollir 120 alumnes. L'execució també preveu la urbanització de l'entorn, a més dels accessos, patis i arbrats.
Es tracta d'una actuació que la comunitat educativa i les famílies feia anys que reclamaven, recorda Ensenyament que assegura que ha estat possible gràcies a la bona entesa amb l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses.
L'actual centre educatiu va néixer el curs 2010/2011 per la fusió del CEIP Mestre Andreu i del SES de Sant Joan, que alhora prové de l'antiga escola municipal Abadessa Emma. La Primària continuarà impartint-se a l'edifici dissenyat per Jeroni Martorell i construït a la segona meitat dels anys vint.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Uns 300 rescats dels Bombers en vuit mesos

Uns 300 rescats dels Bombers en vuit mesos

Les recerques de persones que es desorienten o es perden, especialment a la muntanya, suposen el...

Recuperen 22 tortugues mediterrànies que es venien de forma il·lícita per internet

Recuperen 22 tortugues mediterrànies que es venien de forma il·lícita per internet

S'han denunciat els tres propietaris, dues dones i un home, per un delicte contra la fauna protegida

Augmenten les temptatives d´agressió a funcionaris a la presó de Figueres

Augmenten les temptatives d´agressió a funcionaris a la presó de Figueres

El centre penitenciari del Puig de les Basses registra un menor nombre de ferits respecte a l'any...

L´arquitecte Jeroni Moner rep la medalla d´or de Banyoles

L´arquitecte Jeroni Moner rep la medalla d´or de Banyoles

L'arquitecte Jeroni Moner i Codina va rebre ahir la medalla d'or de Banyoles, el màxim...

El Vicens Vives lliura els diplomes de Batxillerat Internacional

El Vicens Vives lliura els diplomes de Batxillerat Internacional

La Fundació Jaume Vicens Vives va entregar ahir els Diplomes i certificats de Batxillerat...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema