La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, va participar ahir en l'acte de lliurament de les distincions Viles Florides de l'any 2016; una cita que va acollir Olot. En l'acte es van distingir els 86 municipis que formen part d'aquesta iniciativa de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya que promou la transformació de racons, pobles i ciutats a través de la flor i la planta ornamental. Es tracta d'una activitat per promocionar i difondre el sector de la flor i la planta ornamental amb el programa Viles Florides, que ha rebut des del principi el suport econòmic del Departament d'Agricultura.

Serret va voler felicitar ahir tots els premiats i aquells que a Catalunya «fan créixer el verd». La consellera va afegir que la iniciativa de les Viles Florides és una aposta per aconseguir uns entorns més sostenibles que milloren la qualitat de vida i el benestar amb pobles i ciutats més saludables. També va agrair a la Confederació d'Horticultura la promoció d'aquesta iniciativa i els esforços que dedica a fer créixer el mercat de la flor.

El principal reconeixement de Viles Florides és en l'àmbit de l'administració pública local. Actualment, a Catalunya es troben un total de 89 municipis que han estat distingits com a vila florida, en reconeixement a la seva tasca per a la millora de l'espai urbà. Les Viles Florides són aquells pobles i aquelles ciutats que destaquen per l'actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d'enjardinament i de millora de la qualitat de vida dels seus habitants.