Dos anys i mig després d'haver començat a construir el seu propi catamarà, en Josep Soto, en Pepe, un veí de 60 anys de Castellfollit de la Roca, ha vist com cada vegada està més a prop el seu somni de navegar cap a San Blas, a Panamà. Des de primera hora del matí d'ahir una grua de grans dimensions va treballar per treure del pati de casa d'en Pepe el vaixell, una feina complicada que es va fer en dues fases.

En la primera la grua va aixecar el màstil fins a un camió que el va traslladar fins a la plaça Catalunya. La segona i més delicada va consistir a treure tot el buc del catamarà i fer-lo reposar sobre un camió especial. En total van ser prop de quatre hores, i és que els carrers estrets del poble van dificultar les maniobres del camió. El mateix Pepe es mostrava emocionat i donava les gràcies a tots els veïns, i deia que "era un homenatge a tots els que s'han implicat en aquest projecte".

En Pepe no va estar sol en el trasllat del catamarà des de casa seva fins a la plaça Catalunya, on s'hi estarà dos dies aprofitant que són les festes del poble i dilluns dos camions el traslladaran al port de Santa Margarida de Roses.

Una cercavila amb música i uns 150 veïns el van acompanyar davant dels dos camions que traslladaven el vaixell, perquè el suport dels habitants de Castellfollit a la iniciativa d'en Pepe és total i de fet la majoria dels que van participar a la rua han aportat diners o treball al projecte.

La construcció del catamarà ha estat possible gràcies a l'esforç personal d'en Pepe però també a les aportacions econòmiques que han anat fent els veïns, empreses o persones anònimes que hi han volgut participar a través de la plataforma Tot suma. Fins al moment s'han recaptat gairebé 11.000 euros que en Pepe ha fet servir per comprar material, pagar tots els permisos o la grua que l'ha retirat. "El que s'ha recaptat supera de llarg les expectatives" va dir.