Canvi meteorològic radical. De les sandàlies a les sabates tapades en només set dies. Si fa una setmana gairebé totes les temperatures màximes fregaven o superaven els 30 graus, ahir amb prou feines se situaven per sobre dels 20 graus. És per això que les màximes d'alguns municipis gironins van caure més de 10 graus, si es comparen les dades de dissabte de la setmana passada amb els registres d'ahir. De fet, les temperatures més altes d'ahir de la demarcació només van arribar als 24 graus.

Un clar exemple del descens en picat de les màximes va ser la comarca del Pla de l'Estany. La temperatura més alta de dissabte de la setmana passada a Banyoles es va situar als 31 graus, mentre que ahir va caure fins als 19 graus. Una situació similar es va viure a la capital del Baix Empordà. La Bisbal va tenir fa set dies una màxima de 31 graus i ahir va ser de 19 graus. A la mateixa comarca, Torroella de Montgrí va passar de registrar 29 graus com a temperatura més elevada a només 20 graus, mentre que a Castell-Platja d'Aro la diferència va ser de 28 a 24 graus.

Al Gironès, la capital de província també va tenir una de les caigudes més pronunciades de les màximes. La temperatura més alta de Girona es va situar dissabte de la setmana passada als 31 graus i ahir als 21 graus. A Fornells de la Selva, la màxima va ser fa set dies de 32 graus i ahir de 23 graus. Pel que fa a Cassà de la Selva, va passar de 29 a 22 graus en una setmana com a temperatura més elevada.

Menys descens a muntanya

En canvi, el descens de les màximes va ser menor a zones de muntanya. Al Ripollès, la temperatura més alta de dissabte de la setmana passada a Molló es va situar als 22 graus i ahir va ser de 16 graus. A Queralbs-Núria, a l'observatori situat a 1.971 metres, es va registrar fa set dies una màxima de 17 graus i ahir de 10 graus. A la Garrotxa, tant Olot com la Vall d'en Bas van passar de registrar -també en una setmana- de 29 graus a només 21 graus com a temperatura més elevada.

Així mateix, a l'Alt Empordà, la temperatura més alta de Castelló d'Empúries es va situar dissabte de la setmana passada als 29 graus i ahir als 23 graus. A Roses, la màxima va ser fa set dies de 30 graus i ahir de 24 graus. Finalment, a la Selva, Vilobí d'Onyar va passar de 30 a 24 graus en una setmana com a temperatura més elevada.