L'Ajuntament d'Olot -en una de les darreres Juntes de Govern- va aprovar la memòria valorada del projecte d'enderroc de la casa dels peixos al parc Nou. Segons ha explicat el regidor, Josep Gelis (CiU) es tracta d'una antiga piscifactoria. que des de fa molt de temps ha deixat de tenir la seva utilitat d'origen. És a dir, va ser feta per a la cria de peixos. Eren els peixos dels estanys artificials del parc.

El parc Nou és una finca d'unes quatre hectàrees d'extensió, on hi ha prats, un valuós jardi botànic i la torre Castanys. Dins la torre hi ha el Museu dels Volcans, que depèn de l'Ajuntament d'Olot i les dependències administratives del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa dins de la ciutat d'Olot.

A part dels elements d'interès natural propis de l'actualitat en conserva dels d'abans de la inclusió del parc als valors del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Hi ha ponts fets amb branques d'arbre que salven desnivells que duen a racons ombrejats per roures centenaris, d'una alçada inversemblant i petits estanys. Són basses d'aigua artificials, on viuen oques. Al costat d'un d'aquests estanys, hi ha una casa feta amb pedra grisa i coberta d'una teulada consistent.

A primera vista sembla un habitatge convencional. Això no obstant, és mes baixa del normal. El fet provocava la curiositat de la mainada que visitava l'estany i intentava perseguir les oques fins que les oques els perseguien a ells.

Els nens esperaven una resposta poc convencional. Potser que era la casa d'una fada o la d'uns nans que cuidaven el parc de nit i en aquell moment dormien. O una de convencional, per exemple que era la casa dels guardes del parc, una gent molt baixeta.

La realitat sempre és més sorprenent que la fantasia, fins i tot si surt de la ment d'un nen. Els pares responien: «És la casa dels peixos». En veritat la resposta és encisadora per absurda. Fins i tot la mainada comprèn que els peixos no poden tenir una casa a la superfície, perquè viuen dins de l'aigua. En tot cas, els peixos si tenen casa la tenen entre els rocs i la sorra del fons del riu i dels mars. L'explicació final era que en realitat la casa era una piscifactoria. Un lloc, on hi ha petits compartiments d'aigua, on els peixos han post ous. Allí els ous es desenvolupen sense perill i quan en surten peixets s'han de llançar a l'aigua, perquè puguin nedar.