La Mesa de l'Educació Pública de Formació Pública d'Adults de Catalunya reclama un nou impuls per a les escoles d'adults. Coincidint amb un canvi de finançament de gran part dels programes de formació, que passen a ser cofinançats pels Fons Socials Europeus, 130 docents de formació d'adults es van reunir en una jornada de debat per valorar la situació, que permet a la Generalitat ingressar una quantitat important de diners per activitats que ja realitza i provoca una sobrecàrrega de treball als centres i dubtes entre els docents, segons denuncien.

Per això reclamen que es revisi de manera urgent l'oferta educativa perquè «ha quedat estancada, hermètica i desfasada pels nous reptes i demandes de la població».

A través d'un comunicat, la Mesa de l'Educació Pública de Formació Pública d'Adults rebutja de manera unitària «l'acció de govern de la Generalitat i de l'actual conselleria d'Educació cap als centres públics de formació de persones adultes» perquè asseguren que els centres que passen a ser cofinançats amb fons socials europeus ho han fet «a última hora, sense cap debat previ i sense transparència». En el seu comunicat, demanen més transparència i saber de quants diners es rebran i a què es destinaran; garanties de continuïtat, perquè «no hi pot haver cap dubte quan acabi el programa el 2019 que, segueixi o no, es continuaran totes les activitats que es portin a terme».

Per tot plegat, els signants del comunicat demanen que part dels fons es destinin a un mínim d'un administratiu per centre, avançar en la gratuïtat i més dotacions de material i funcionament, a més d'una simplificació de la burocràcia.