A Josep Delgado el va arrestar la Policia Nacional la nit del diumenge 31 de juliol mentre es trobava a Sevilla. Estava fugit de la justícia polonesa des del març de 2012, quan va fer la darrera aparició pública al camp de futbol de Montilivi. El Jutjat Central d'Instrucción número 3 de l'Audiència Nacional va prendre-li declaració l'1 d'agost, quan oficiosament comença el mes considerat inhàbil dins l'Administració de Justícia.

En aquesta ocasió, la titular de la sala va decretar el seu ingrés a presó provisional per poder donar compliment a l'ordre europea de detenció i entrega que pesava sobre ell i que van emetre les autoritats poloneses. El 18 d'agost, Delgado era extradit a Polònia.

El propietari de Metallhandels & Recycling Altenburg Spain (MRA) està acusat de ser el capitost d'un entramat empresarial que s'hauria lucrat a base d'aconseguir devolucions de l'IVA polonesos amb factures falses.

Es creu que introduïa camions buits al país eslau però algunes empreses implicades elaboraven factures falses per simular que els vehicles realment transportaven metall i així poder demanar a les autoritats poloneses el retorn de l'IVA corresponent. La forma en com es va procedir a la seva detenció i el dia escollit -just quan comença el mes inhàbil i molts despatxos d'advocats tanquen per vacances- fa pensar que la Policia Nacional el tenia controlat de feia temps.