Els càmpings de Girona han consolidat la línia de creixement iniciada l'any passat pel que fa a ocupació i han aconseguit aquest 2016 un augment de l'1,2%, segons van informar ahir els seus responsables. És el segon increment consecutiu que es produeix després del 3% del 2015, que va arribar després de set anys seguits de resultats negatius. L'assemblea de l'Associació de Càmpings de Girona va anunciar aquestes xifres a Roses, en presència del director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Octavi Bono, i del president de la Diputació Provincial, Pere Vila.

A més, l'Associació de Càmpings farà una inversió de 300.000 euros per atraure de cara al 2017 el mercat escandinau, que actualment és minoritari a la Costa Brava. La intenció és augmentar l'ocupació durant els mesos de juny, la primera setmana de juliol i setembre, una època on els càmpings no registren el ple absolut. El president de l'Associació, Miquel Gotanegra, creu que continuar invertint és clau perquè «la competència és important».

Gotanegra va recordar que les instal·lacions campistes gironines han invertit 45,5 milions d'euros en els tres últims anys per consolidar la seva oferta, i que la xifra de treballadors en la temporada d'estiu arriba a 6.500 persones.