La coordinadora general del Partit Demòcrata Català (PDC), Marta Pascal, va remarcar ahir a Ripoll que és "fonamental" que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, superi la qüestió de confiança la setmana que ve per "no adulterar l'encàrrec del 27-S". Pascal va fer una crida a la unitat dels partits sobiranistes perquè, segons va apuntar, l'Estat vol que els catalanes estiguin "dividits" i va alertar que posarà "totes les traves polítiques i judicials" per tal que el procés no tiri endavant.

La coordinadora general es va trobar amb una cinquantena d'associats i simpatitzants del Ripollès. Segons Pascal, el partit està en un moment de desplegament territorial i l'objectiu és fer-lo créixer en nombre d'associats -els antics militants. "Hem volgut fer un procés de renovació i sacsejada des d'un punt de vista generacional per posar-hi cares noves que sàpi?guen interpretar el país d'una determinada manera", va justificar.

Quan falten pocs dies per a la qüestió de confiança que posarà a prova la solidesa del govern Puigdemont, la coordinadora general del PDC va fer una crida a la unitat. Per a Pascal, és "fonamental" que la qüestió de confiança tiri endavant -sempre lligada a un pressupost, va dir- per no "adulterar" el mandat del 27-S. "Nosaltres mateixos no ens podem posar traves pel camí, l'Estat espanyol ens vol dividits i posarà tota la maquinària judicial i política per aturar el procés", va advertir.

Per això, Pascal es va mostrar confiada que els partits sobiranistes faran costat a Puigdemont. "La pressió política i judicial que l'Estat està fent sobre un procés que és absolutament polític i democràtic es farà encara més evident i per això és fonamental que se superi la qüestió de confiança", va dir. Si això passa, va afirmar que el Govern serà "més fort" per tirar endavant el full de ruta i poder construir un nou estat.