La gironina Cristina Romero, que es va proposar recollir firmes per acabar amb el malbaratament d'aliments als menjadors escolars, ha aconseguit ja 225.000 signatures que lliurarà al Congrés perquè el menjar sobrant als col·legis sigui entregat a centres socials i persones necessitades.

La campanya No al malbaratament d'aliments en menjadors escolars. El menjar no és escombraries, desenvolupada a la plataforma de peticions ciutadanes Change.org, es dirigeix als Ministeris de Sanitat i d'Agricultura i a les autoritats de Consum.

Segons la Llei 17/2011 de Seguretat Alimentària i Nutrició, les restes de menjar s'han de rebutjar per raons higièniques i per evitar intoxicacions. No satisfeta amb aquesta explicació, Romero va contactar amb l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària, on li van dir que hi ha col·legis que ja apliquen la reutilització d'aliments.

Segons indica, "la clau és la congelació", ja que es tracta de congelar l'aliment durant 48 hores i distribuir-lo posteriorment sense cap tipus de problema. Però no es fa "primer, per la falta de voluntat i segon per eximir-se de responsabilitats", sintetitza Romero. Per això, caldria que el centre social que recull el menjar signés un full de conformitat sobre les condicions d'entrega i temperatura adequada, com ho faria la família a qui es destinés finalment.