La prova pilot per treballar amb horari seguit a Primària es va iniciar el curs 2012-2013 a cinc escoles gironines, totes del Baix Empordà -Vall d'Aro, Fanals i Els Estanys, de Castell-Platja d'Aro, Vall-llobrega i Esclanyà, a Begur-, una del Baix Llobregat -El Papiol- i una altra a les Terres de l'Ebre -l'Ametlla de Mar.

Al març, Ensenyament va anunciar una pròrroga que en principi no estava prevista, de manera que aquest curs 2016-2017 ha ampliat la prova pilot fins al 2019 i els set centres inicials han passat a ser una vintena a tot Catalunya.

Quan la decisió es va fer oficial, el director dels Serveis Territorials del Departament a Girona, Josep Polanco, va informar que els resultats acadèmics obtinguts durant la primera fase de la prova havien estat satisfactoris, però també va aclarir que no eren especialment diferents dels centres que realitzen la jornada partida de matí i tarda. També llavors, el màxim responsable d'Ensenyament a Girona va recordar que la implantació de la jornada continuada havia d'anar lligada a una oferta d'activitats extraescolars que cobreixi les tardes.

Vall d'Aro, model de consens

Al final dels primers tres anys de prova, tota la comunitat educativa de la Vall d'Aro va expressar la seva satisfacció pel canvi d'horari i de model. Aquest cas, al municipi de Castell-Platja d'Aro, exem-plifica el consens de la comunitat educativa exigit pel Departament d'Ensenyament, ja que el projecte es desenvolupa amb el suport unànime dels mestres, les famílies i l'Ajuntament.