Onze nuclis familiars de Camprodon van rebre l'any passat aliments de forma regular a través del Centre de Distribució d'Aliments. Segons informa l'Ajuntament de Camprodon, actualment el 7% dels infants del municipi es troben en situació de risc. Per tot plegat, en col·laboració amb les entitats Càritas i Creu Roja es van desplegar programes i serveis que permetessin combatre el risc d'exclusió social entre els nens i nenes del poble, així com entre les víctimes de la violència de gènere.

En aquest sentit, una dotzena de famílies van comptar amb la Renda Mínima d'Inserció i es van facilitar durant el curs passat un total de 42 ajudes per cobrir les necessitats bàsiques com l'electricitat o el butà.

Pel que fa a l'atenció de les víctimes de gènere, durant el 2015 es van atendre nou persones víctmes d'algun tipus de maltractament.

El tercer eix dels programes socials de Camprodon durant el 2015 van ser les persones amb manca d'autonomia. Actualment hi ha 82 persones amb un grau de dependència reconegut, un 71,4% dels quals es troben en un centre residencial i el 21,4% restant reben atenció personal a domicili a través de professionals especialitzats. En aquesta línia, es van atendre al llarg de l'any 2015 un 2% de la població de Camprodon major de 65 anys. Mentrestant, un altre servei d'atenció domiciliària és la teleassistència, que el curs passat va comptar amb un total de 44 usuaris.

Entre els programes per afavorir la igualtat d'oportunitats i millorar la qualitat de vida dels camprodonins, també destaca el taller de memòria per a les persones grans, en què van participar 11 persones.