Els estudiants de la Universitat de Puigcerdà podran fer pràctiques formatives a l'hospital de la Cerdanya o als altres centres sanitaris de la Fundació Hospital de Puigcerdà. Segons informa l'hospital, representants del centre, de la Fundació Hospital de Pugicerdà, de l'Ajuntament de la capital ceretana i de la Universitat de Vic han acordat firmar properament un conveni de col·laboració per tal que els alumnes dels graus dels àmbits sanitari, social i de l'esport puguin fer pràctiques als centres de la Cerdanya.

L'objectiu d'aquest conveni seria que, cada mes, una desena d'estudiants d'infermeria, rehabilitació, logopèdia, nutrició i altres especialitats, puguin fer les pràctiques a l'hospital de Cerdanya o als centres de la Fundació.

En una reunió celebrada divendres passat a l'hospital transfronterer també es va parlar que la càtedra de TIC-Salut/Social de la UVIC pugui tenir una subseu a Puigcerdà. Finalment, es preveu buscar àmbits de col·laboració en tots els estudis i pràctiques relacionats amb Medicina de Muntanya, Medicina de l'Esport i formació d'especialistes en rescat organitzat.

«Als alumnes d'aquí també els interessarà, de cara al seu futur professional, completar la seva formació en contacte amb pacients de les dues bandes de la frontera», va afegir l'alcalde de Puigcerdà, que presideix la Fundació Hospital de Puigcerdà i és també membre del consell d'administració de l'hospital de la Cerdanya.