L'empresa i l'emprenedoria, d'una banda, i les habilitats personals, de l'altra, són els dos eixos de la nova oferta de cursos de l'Ajuntament de Banyoles per acabar el 2016. Com a novetat, s'ha programat formació en l'àmbit comercial, d'acord amb l'Associació Banyoles Comerç i Turisme.

El programa inclou tallers, cursos i píndoles formatives d'entre 3 i 8 hores adreçats a emprenedors, empresaris, professionals independents, autònoms i treballadors per compte aliè.

En l'àmbit de l'empresa i l'emprenedoria hi ha previstes sessions sobre «Finances per autònoms», «Entendre les obligacions fiscals de l'autònom», «Pressupost i tresoreria, planificació i control», «Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries» i «Manipulació d'aliments». Per primer cop, hi ha tres cursos de 4 hores titulats «Et mereixes que et comprin?», «Tècniques del visual marxandatge» i «A què fa olor la nostra botiga?». Pel que fa a les capacitats i habilitats personals, s'ofereixen les sessions «Valors en la presa de decisions» i «Taller d'autoconeixement i excel·lència personal».

Els cursos són gratuïts per a les persones que estan a l'atur i costen 5 € per als de 6 o menys hores i 10 per als més llargs. Les inscripcions s'han de fer a l'Ajuntament.