Endesa ha introduït mesures de protecció per a l'avifauna a cinc subestacions de la demarcació de Girona. S'han ampliat els dispositius ja existents, com ara grapes d'amarrament i aïlladors, a les diferents instal·lacions del territori. La companyia ha invertit un total de 32.000 euros en aquesta actuació, on l'objectiu és salvaguardar les aus d'aquest entorn i millorar, de retruc, el subministrament elèctric a 108.000 clients de les comarques de la Selva, el Pla de l'Estany, el Gironès, el Baix Empordà, l'Alt Empordà i la Garrotxa.

Les reformes s'han fet a cinc subestacions de la companyia; la de Llançà, la de Lloret, la de Susqueda, la de Torrevent i, finalment, la de Juià. En concret, els treballs han consistit a introduir noves proteccions per salvaguardar l'avifauna i s'han ampliat els dispositius aïllants a diferents punts d'aquestes subestacions. S'han instal·lat noves proteccions als aïlladors, noves grapes d'amarraments, aïlladors a les màquines transformadores i a punts susceptibles de la infraestructura i elements elèctrics on passa corrent. D'aquesta manera, s'eviten possibles descàrregues en cas que alguna au es posi sobre una torre i fes contacte amb elements en tensió.

Les mesures beneficien més de 100.000 clients repartits entre diferents municipis de les comarques on s'han fet les actuacions. Els treballs responen a la política mediambiental d'Endesa a la demarcació de Girona i milloren el subministrament elèctric als clients d'aquestes poblacions, ja que els contactes d'aus amb infraestructures elèctriques poden suposar la interrupció del servei.