El Consell Comarcal del Pla de l'Estany ha signat tres convenis de col·laboració amb el Club Natació Banyoles, la Creu Roja i el Grup Gastronòmic del Pla de l'Estany.

El conveni firmat amb el Club Natació Banyoles suposarà la col·laboració del Consell i del club esportiu en la realització i l'execució d'activitats esportives, com ara la mitja marató del Pla de l'Estany, la volta popular a l'Estany, l'Open Internacional de Catalunya de Rem, el Campionat de Catalunya de Rem, el Campionat d'Espanya de Rem, la Travessa a l'Estany de Banyoles o els cursets de natació adreçats a tots els escolars de la comarca.

En el marc d'aquest conveni, el Consell donarà suport al Club Natació Banyoles en la realització d'aquestes activitats esportives i concedirà trofeus als seus participants. Per la seva banda, el Club Natació es compromet a organitzar aquestes activitats i aportar un informe del que organitzi al llarg de l'any.

L'ens comarcal també ha firmat un conveni de col·laboració amb la Creu Roja per tal que aquesta institució assumeixi el servei d'assistència durant les activitats lúdiques i esportives en què participi el Consell. Per la seva banda, aquest donarà suport a la tasca humanitària i social que realitza la Creu Roja al Pla de l'Estany, així com a la formació de voluntariat.

Finalment, el Consell comarcal encara ha signat un altre conveni de col·laboració amb el Grup Gastronòmic del Pla de l'Estany amb l'objectiu de definir l'oferta gastronòmica del Pla de l'Estany. Aquest conveni neix de la voluntat de l'Àrea de Promoció Econòmica i Turisme del consell d'impulsar i promoure la gastronomia de la comarca; precisament, aquest és l'objectiu amb el qual va néixer el Grup Gastronòmic del Pla de l'Estany l'any 2004. Entre d'altres coses, la cooperació amb l'administració servirà per donar un impuls en la investigació de noves tècniques de cuina i en la recuperació de les pràctiques i productes culinaris del passat.