Ryanair preveu transportar 1,4 milions de passatgers des de l'Aeroport de Girona-Costa Brava l'any 2017. Així ho han anunciat els seus responsables durant la seva visita a Girona. La companyia irlandesa farà possible aquesta crescuda gràcies a l'anunci de nou noves rutes, vuit de les quals seran amb el Regne Unit. El director de comunicació de la companyia, Robin Kiely, ha afegit també que l'obertura d'aquestes noves destinacions permetrà mantenir 1.000 llocs de treball a la base aèria gironina.

Les noves destinacions seran a Edimburg, Glasgow, Belfast, Newcastle, East Midlands, Birmingham, Newcastle, Leeds i Oradea (Romania). A més, ampliarà les freqüències amb Londres Stansted.

Kiely ha concretat que aquests 1,4 milions de passatgers suposen tornar a nivells de 2014 i es tradueixen en 100.000 usuaris més dels que la companyia preveu portar aquest any. En aquest sentit, el director de comunicació ha especificat que el nombre de freqüències creixerà un 16% de cares al 2017, passant de 118 a 131 vols setmanals durant l'estiu.

Kiely també ha desgranat els motius pels quals Ryanair torna a apostar per Girona. «Aquest aeroport s'està beneficiant de la inestabilitat que hi ha als països del nord d'Àfrica i de l'Orient Mitjà». A més, també ha ressaltat el valor en alça que viuen les comarques gironines pel que fa al turisme. «Girona està en una posició guanyadora avui. Quan vam començar, la gent venia aquí per anar a Barcelona. Ara això ha canviat. La gent ve només per Girona. Té un bon producte turístic i ofereix una experiència independent a la de Barcelona».

En relació a les nombroses destinacions que comparteixen Ryanair i Jet2 a l'aeroport de Girona, Kiely va ser contundent: «Jet2 no és competència. És un producte exclusiu de touroperació. Sincerament, si haguéssim de competir amb ells hauriem d'apujar les tarifes».