Els Mossos d´Esquadra han detingut un home que intentava estafar a gent gran a la Garrotxa. L'home es feia passar per un conegut seu i després els pretenia vendre jaquetes de baixa qualitat per 400 euros. Quan el van identificar, va mostrar un document fals a la policia i llavors, els Mossos van descobrir que era un home amb antecedentes per estafes a França.

El detingut és un veí de Perpinyà, de nacionalitat francesa i de 67 anys. L'home va passar el dia 25 de setembre a disposició del Jutjat d´Instrucció en funcions de guàrdia d´Olot, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Els fets van començar a mitjans del mes de setembre a Olot, on diverses persones d´edat avançada alertaven que un home es feia passar per un conegut seu i llavors els intentava vendre jaquetes de roba de baixa qualitat per uns 400 euros.

El dissabte passat, els agents van saber que l´home estaria per la zona del Mallol, a la Vall d´en Bas i hauria intentat enganyar a un home octogenari. Els Mossos van localitzar l´home i aquest es va identificar amb un document moldau, que posteriorment es va comprovar que era fals. En comprovar la veritable identitat, els agents van veure que tenia diversos antecedents per estafes a l´estat francès.

A més, els policies van trobar al maleter del vehicle sis jaquetes de baixa qualitat que utilitzava per enganyar a les víctimes.

Per tot això, els Mossos van detenir l´home com a presumpte autor d´un delicte d´estafa i un altre de falsificació de document públic.

El detingut, que té antecedents, va passar l'endemà a disposició judicial i el magistrat va decrertar la seva llibertat amb càrrecs.