Mieres aprova protegir senders del pas de vehicles motoritzats

Hi ha hagut ensurts per l'aparició sobtada de motos en un camí freqüentat
per excursionistes

29.09.2016 | 07:19

L'Ajuntament de Mieres, en un dels seus darrers plens, va aprovar mesures de protecció d'uns 12 quilòmetres de senders de la Xarxa Itinerànnia, la majoria situats entre Mieres i Sant Aniol de Finestres. Segons ha explicat, l'alcalde de Mieres, Enric Domènech (CUP), l'Ajuntament posarà senyals indicadors de la prohibició de circular amb vehicles motoritzats pels camins. Ha precisat que són camins estrets i complicats i que a pesar de la dificultat que tenen fins i tot per caminar, hi ha hagut ensurts per causa de l'aparició d'un vehicle motoritzat per sorpresa.
Ha indicat que assenyalar la prohibició té la finalitat de donar arguments als agents rurals en el moment de sancionar una persona que circuli pels senders, tot i estar prohibit. «Perquè el motorista no pugui dir que no sabia que per allà hi havia un senyal que li indicava que estava prohibit de passar-hi«, ha definit.
Enric Domènech ha explicat que el reforç a la senyalització dels senders va sorgir d'una comissió de treball, organitzada per Turisme Garrotxa, en la qual van participar tots els ajuntaments de la comarca. La trobada va tractar sobre el problema dels accessos als indrets d'interès natural de la comarca.
Segons Domènech, van parlar sobretot dels accessos a les gorgues i a la Fageda d'en Jordà. Això no obstant, alguns representants municipals van aprofitar per parlar sobre el problema del pas de vehicles motoritzat pels senders.
L'alcalde de Mieres ha precisat que a la reunió també hi havia membres del cos d'Agents Rurals, dels quals va sortir la proposta de crear una comissió de treball per tal de senyalitzar els camins.
Segons Domènech, l'Ajuntament de Mieres va aprofitar l'existència de l'Associació d'Amics de la Serra de Finestres. L'entitat va presentar al ple una proposta d'aprovació de mesures de protecció de camins històrics i senders del municipi. La proposta defineix que són camins de diversa tipologia: corriols, camins de bast i, fins i tot, camí ral.
Indiquen que s'hi ha detectat el pas de motos de trial, quan segons la llei que regula l'accés motoritzat al medi natural no hi podrien passar.
Precisen que per anar de Mieres a Sant Aniol de Finestres existeix la carretera que passa pel Collet de Pedres Picades i pel coll de la Palomera. Apunten que és una ruta apta per a tot tipus de vehicles.
També apunten que per anar de Mieres a l'ermita del Freixe hi ha una pista de terra amb bon ferm i per anar a Granollers de Rocacorba existeix la pista del Collet de Bastarra, apta per vehicles tot terreny.
En conseqüència, l'entitat considera que no hi ha necessitat de circular amb moto pels senders històrics, dels quals l'entitat ha fet un inventari, on consta la situació i la descripció geogràfica.
L'alcalde ha indicat que la voluntat és incloure tots els senders històrics al Pla d'Ordenació Urbanístic Municipal (POUM), perquè la seva protecció quedi més reforçada.

Turisme motoritzat
Enric Domènech ha valorat el potencial del turisme motoritzat que visita la localitat. Per aquests visitants, Domènech ha apuntat l'existència de les rutes descrites per l'Associació d'Amics de la Serra de Finestres.
Un dels valors més importants de Mieres és una extensa teranyina de camins que condueixen a les masies disseminades d'un dels termes municipals més grans de la Garrotxa. És una xarxa complicada que en temps de conflictes bèl·lics va servir per conduir persones a llocs on poder amagar-se amb seguretat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

Així ho apunta en una consulta formulada per una regidora es tracta d'una indicació que havia fet...

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

Enllaços recomanats: Premis cinema