L'alcalde de Campdevànol, Joan Manso (CiU), ha afirmat que ha presentat 5 terrenys alternatius per a la construcció de la nova escola al Departament d'Ensenyament de la Generalitat. Manso ha indicat que ha descartat del tot el solar de can Ribalaigua, on ja havien començat les obres.

Segons ell, el motiu és que tot i que Residus descontamini el terreny d'hidrocarburs, Salut Pública afirma que no s'hi pot fer l'escola. Manso ha precisat que no fer-hi l'escola no significa que més tard algú s'haurà de fer càrrec de pagar la descontaminació.

L'alcalde de Campdevànol ha explicat que des del 10 de novembre del 2015, data de l'aturada de les obres, ha mantingut reunions continuades amb els diferents departaments de la Generalitat per tal de trobar una solució al fet d'haver de descartar els terrenys de can Ribalaigua per fer l'escola nova.

La tramitació per l'escola nova de Campdevànol deriva del 2011, i a primers del 2015 la Generalitat va adjudicar les obres per 3,1 milions. La van començar i tot anava bé, però al novembre del 2015 va començar a sorgir fuel provinent de l'antiga activitat industrial del terreny i van haver d'aturar les obres amb 750.000 euros invertits.