Ryanair ha renovat el seu idil·li amb Girona. Després d'anys de retallar destinacions amb l'aeroport de Vilobí d'Onyar, l'aerolínia irlandesa ha decidit tornar a apostar per la província amb un increment de rutes, vols i passatgers de cares al 2017.

Els representants de la companyia van escenificar aquesta declaració d'intencions anunciant des de l'hotel Carlemany de Girona els nous vols que oferirà des de l'aeroport. El director de comunicació de Ryanair, Robin Kiely, va enumerar dos motius principals per explicar el perquè d'aquest canvi de tendència: el primer és que les comarques gironines, Catalunya i la resta d'Espanya estan absorbint tota l'oferta turística que abans estava repartida a l'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica. «Girona i la resta del país s'ha beneficiat de la inestabilitat i la inseguretat en aquestes regions i és ara un destí amb una posició guanyadora», va afirmar.

I el segon és que els turistes comencen a reconèixer en Girona aquesta posició guanyadora. «Al principi la gent volava aquí com a porta d'entrada per anar a Barcelona. Ara, però, vénen especialment per veure la ciutat i la regió. Girona té un molt bon producte turístic i ofereix alguna cosa completament diferent i independent de la de Barcelona», va argumentar Kiely. Això significa que Ryanair tractarà Girona com un aeroport independent dels del Prat i Reus. «Si cal duplicar rutes, ho farem. La gent ens demana especialment de venir aquí».

Per aquest motiu el representant de l'aerolínia va garantir la presència de Ryanair a l'aeroport en els propers anys i fins i tot va incloure la possibilitat de créixer encara més. «Estem en expansió, i per la seva situació actual, Girona se n'està beneficiant. En un futur tindrem la possibilitat de parlar de més creixement».

El cap de comunicació del gegant irlandès va recolzar aquestes bones paraules amb fets i números. A partir del març vinent Ryanair volarà a nou noves destinacions, vuit de les quals seran al Regne Unit. Aquestes seran a Edimburg, Glasgow, Belfast, Newcastle, East Midlands, Birmingham, Liverpool, Leeds i Oradea (Romania). A més, ampliarà les freqüències amb Londres Stansted.

Segons els càlculs de la companyia, aquestes rutes, sumades a les 29 actuals per a la temporada d'estiu, permetran transportar 1,4 milions de passatgers l'any que ve. És a dir, 100.000 usuaris més que les previsions de la campanya actual.

Kiely va comparar la situació de l'any que ve amb la que hi havia el 2014 a l'aeroport. Fa dos anys, però, Ryanair volava a 49 destinacions mentre que l'any que ve en seran 38. En aquest sentit, l'increment de passatgers vindrà donat per l'augment del nombre de freqüències i no pel de rutes. En total, l'any vinent hi haurà un 16% més de vols, passant dels 118 setmanals d'aquest estiu als 131 previstos.

Ryanair revalida així els vols amb el continent i llança una agressiva aposta per les destinacions britàniques, però no oferirà vols amb la resta de l'Estat. Kiely va atribuir aquest fet a la major demanda de públic fora d'Espanya.